Főoldal Civil élet A FÖLD ÓRÁJA – Kishegyes

A FÖLD ÓRÁJA – Kishegyes

írta: Sándor István
36 views

Tegnap a világ számos pontján kapcsolták le számos középület és város díszkivilágítását a Föld órája globális környezetvédelmi akció keretében. A Sydneyből indult programot tizedik alkalommal szervezték meg. Ebben az évben minden eddiginél több, 178 ország csatlakozott a megmozduláshoz világszerte, idén először Kishegyes is.
A kishegyesi Helyi Közösség, a Green Head környezetvédelmi szervezet jóvoltából immáron Kishegyes is bekapcsolódott az akcióba, aminek a célja, hogy az emberiség tudatára ébredjen, hogy a fenntartható jövő megteremtése és bolygónk állapotának megóvása mindannyiunk felelőssége.
A program keretében a Helyi Közösség helyi idő szerint 20.30 és 21.30 között kapcsoltatta ki falunk egyik legnagyobb körzetének közvilágítását. Az elsötétült Vasút utca, Szivaci út és Kossuth Lajos utca  találkozásánál – körforgalomnál pedig alkalmi programot tartottak az Ady Endre Általános Iskola szavalói, a Bagolysuli fiataljai, a Zeneiskola diákjai, a 29.sz. Szent András Cserkészcsapat tagjai valamint Bakorek Szabolcs, aki tüzes bemutatót tartott. A rendezvényt Gál József és Tóth Andás hegedűjátéka tette színesebbé.
A résztvevők közösen gyertyákból kirakták a program új 60+ jelképét, ami arra ösztönöz, hogy ne csak a Föld órája 60 percében figyeljünk energiafogyasztásunkra, környezetünkre.
Galériánkban a Green Head facebook oldaláról megosztott képeket tesszük közzé.


 

Még ez is érdekelheti