Főoldal Intézményeink hírei A Herman Ottó Általános Iskola diákjainak látogatása

A Herman Ottó Általános Iskola diákjainak látogatása

írta: Fülöp Valentin
18 views

A Határtalanul program keretében idén is ellátogattak hozzánk a zuglói (Budapest, XIV. kerület) Herman Ottó Általános Iskola hetedikes diákjai Tószegi Attila igazgató úr vezetésével. Három napot töltöttek el Vajdaságban. A diákok ezúttal is tanulóinknál voltak elszállásolva.

Első nap Szabadka és Palics nevezetességeit nézték meg, majd a nyugati temetőben megtekintették az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékművét, ahol meghallgatták id. Virág Gábor helytörténeti előadását. Másnap Belgrádba és Újvidékre utaztak a kishegyesi diákokkal közösen.

Belgrádban a Kalemegdan erődítményt nézték meg, illetve megkoszorúzták a nándorfehérvári győzelem emléktábláját. Újvidéken a péterváradi várban voltak, ahol rövid sétát tettek, megnézték a föld alatti katakombarendszert és a város nevezetességét az óratornyot.

Pénteken megismerkedtek iskolánkkal, barátságos focimérkőzést játszottak diákjaink ellen, melynek végeredménye 5:3 iskolánk csapata javára, hazaindulás előtt volt még idő filmnézésre is. Idén is sok hasznos ajándékkal leptek meg bennünket vendégeink. Köszönjük szépen!

Még ez is érdekelheti