Főoldal Intézményeink híreiIskolai hírek Környezetvédelemről a legkisebbeknek 2016

Környezetvédelemről a legkisebbeknek 2016

írta: Lakatos Janez
77 views

A kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola az idén is részt vesz a SzékelyKapuk – ZöldKapuk elnevezésű pályázaton, amelyet az Kerek Világ Alapítvány és az EMF Alapítvány írt ki. Az iskola Bagolysuli környezetvédelmi szakcsoportja az idén harmadik alkalommal vesz részt ezen a pályázaton, a korábbiaktól eltérő témákkal – mondta el Tamara Bulatović földrajztanár, a szakcsoport vezetője. A szakcsoport tagjai plakátokat készítettek különböző környezetvédelmi témákról, s ezeket pénteken mutatták be a Pán Péter Gyermekintézmény kishegyesi központi óvodájában.

– Az idén plakátokon dolgoztunk fel hat különböző témát, amelyek a közösség és a környezet megóvása felé irányulnak. Konkrétan foglalkozunk a zöld háztartással és a csökkenthető rezsikiadásokkal, a családbarát élelmezéssel és ruházkodással, a közösségi kapcsolatok megújulásával, zöldellő szövetkezésekkel, a családon belül egymásnak ajándékozott zöld idővel, valamint a családi közösség válságával és az egyéni-közösségi ökológiai válság kölcsönhatásával. Ezeknek a témáknak a feldolgozásával a gyerekek azt szerették volna bemutatni, hogy mai világunkban, amikor a számítógép mindenhol jelen van, és az emberek egyre kevesebbet kommunikálnak egymással, lehet alternatív szabadidős programot is választani – mondta el a szakcsoport vezetője.

Bulatović arról is szólt, hogy ezeket a témákat fontos a még egészen fiatal generációknak is bemutatni, hogy a helyes magatartás rögzüljön bennük, és a jó példát másoknak is átadják. A Bagolysuli plakátakciójában 11 gyermek vett részt, s a pályázat március elején zárul. Addig szeretnék bemutatni a plakátokat a bácsfeketehegyi Izida Anya- és Gyermekvédelmi Társulat gyermekeinek, a bácsfeketehegyi Nikola Đurković Általános Iskola alsós tagozatainak, valamint a kishegyesi iskola szerb tannyelvű diákjainak – mondta el a szakcsoport vezetője.

Végezetül azt is megtudtuk tőle, hogy a Bagolysulis gyerekek rendszeresen részt vesznek faültetési és szemétgyűjtési akciókban, valamint újrahasznosított anyagokból készült tárgyakkal jelennek meg különböző helyi rendezvényeken.

Még ez is érdekelheti