Főoldal Közügyek Az egészségház felújítása Kishegyesen

Az egészségház felújítása Kishegyesen

írta: Sándor István
63 views

Hónapok óta a tetőszerkezeti elemek felhelyezésének kopácsoló hangja zavarja meg a csendet az Iparos utcában, ahol javában tart a az egészségház épületének felújítása.
Kevesen tudják, hogy egészségházunk épületének tetőszerkezete és nyílászárói az évek folyamán milyen rossz állapotba kerültek. Az elmúlt tizenöt évben az egészségügyi intézmény épületében a három emeletből csak a földszint volt alkalmas biztonságos és rendeltetésszerű használatra, mivel a felső szinteken a tető beázott, valamint az ablakokat sem lehetett kinyitni. Noha az épület már hosszú ideje megérett a felújításra, erre mostanáig sajnos nem volt lehetőség.
Kishegyes község önkormányzata a 2017-es évben sikeresen pályázott az épület hőszigetelésének, tetőszerkezetének és nyílászáróinak teljes felújítására. Erre a célra összesen 45 millió dinár támogatást sikerült szerezni, amelyet a Nyilvános Beruházásokat kezelő Hivatal biztosít.
Pillanatnyilag a tetőburkolat cseréje folyik, amely magába öleli az új hőszigetelést is, a következő fázisban az ablakok és ajtók cseréjére is sor kerül.
Képeink a munkálatok során készültek, továbbá a tervekbe is bepillantást adunk.