Főoldal Közügyek B1 – Új kút a vízszolgáltatás fejlesztéséért

B1 – Új kút a vízszolgáltatás fejlesztéséért

írta: Sándor István
149 views

Jelentős fejlesztés a vízszolgáltatás területén Kishegyesen: tartományi támogatással, valamint a község anyagi hozzájárulásával új kút épül a Verbászi úton.

Kishegyes településen jelenleg négy kút felelős a vízszolgáltatás állandó biztosításáért. Ebből kettő rendelkezik nagyobb kapacitással és vízhozammal. Közülük a B4-es (Híd utca) kutunk a „legújabb”, amely 2012-ben került kifúrásra majd felszerelésre és beüzemelésre. A többi kút ennél is idősebb, mindemellett a nyári időszakban a vízhozamuk sem elégséges. Szükségessé vált egy teljesen új kút fúrása, majd a hálózatra történő csatlakoztatása.

Kishegyes község önkormányzata terveket készíttetett és a mérnökök a legmegfelelőbb helyszínnek a Verbászi út végét ítélték meg, itt fog helyet kapni az új B1-es elnevezésű kút.

A B1-es kút terve

A B1-es kút terve

Az elkészült tervek pályázási folyamaton estek át és a tartományi mezőgazdasági titkárság 5,7 millió dinárt irányozott elő ennek a projektnek a kivitelezésére. A projekt értékének húsz százalékát az önkormányzat önerőként fogja biztosítani. A szerződések aláírása megtörtént, a kivitelezési munkálatok a közbeszerzési eljárásokat követően tudnak majd megkezdődni.

Noha az új kút kiépítése még nem kezdődött meg, a Verbászi úton jelenleg is munkálatok zajlanak, amelyek részben kapcsolatba hozhatóak a B1-es kúttal. Az említett utcában fekvő hídnál a fővezeték gyakori meghibásodása egy közel száz méteres szakasz cseréjét indokolta, amelynek munkálatai ezen a héten kezdődtek.

A Komunál Közvállalat további csőcseréket is tervez, a kishegyesi Helyi Közösség hozzájárulásával. Prioritást élvez a Dózsa György utca Kishegyesen, ahol még az 1969-ben lerakott csövek vannak a földben, de hasonlóan idős vezetékek miatt csőcserét kell végrehajtani a Deák Ferenc utcában is.

az új kút elhelyezkedése
Részlet a tervdokumentációból
Fővezeték nyomvonala
hálózatcsere a Verbászi úton
Munkában a Komunál vízvezetékszerelői
Közel 100 méteres szakaszon zajlanak a munkálatok

 

 

Még ez is érdekelheti