Főoldal Közügyek Jelentkezz rendőrnek!

Jelentkezz rendőrnek!

írta: Sándor István
205 views

Május 21-én pályázat jelent meg a Belügyminisztérium honlapján. Fiatalok jelentkezését várják rendőrnek. Kishegyesre is új rendőröket keresnek. Közösségünk számára kiemelten fontos, hogy minél több magyar rendőr szolgáljon településünkön.

Miért fontos, hogy egy rendőr helyi legyen és beszélje a magyar nyelvet?

Erre a kérdésre akartam összeszedni a gondolataimat és megírni a felhívás közzététele után. Azonban az élet úgy hozta, hogy a minap történtekből kell példáznom, hogy a kérdésre megadjam a választ.

Felháborító és egyben gyalázatos esemény történt Kishegyesen a Nyugati temetőben. Sírokat rongáltak, szívünkbe tiportak és haragra gerjesztették az érintetteket, de kimondhatom, hogy az egész közösséget.

Az eseményekre reagálva több érintett sírtulajdonos azonnal feljelentést tett a rendőrségen. A Vajdasági Magyar Szövetség Helyi Szervezete, pedig felhívásában a lakosság bevonását kérte a tettesek mielőbbi kézre kerítése érdekében.

A történtek hallatán egy szemtanú is jelentkezett, aki a temetőtől nem messzire fekvő utcában látott egy feltehetőleg kábítószer hatása alatt álló férfit, aki elmondása szerint őrjöngött a sírrongálás estéjén. A korábban látottakat hasznos információnak vélte a nyomozáshoz, ezért jelenteni szerette volna a rendőrségen. Mivel szerbül nem beszél, a Közvállalat munkatársához fordult, azzal a céllal, hogy ő jelezze, mert amit látott csak magyarul tudja elmondani. A dolgozó intézkedett, és egy magyar rendőrnek beszámoltak az esetről. A beszámolót követően a rendőrség pár óra múlva letartóztatott egy személyt. Ennek a történetnek itt még nincs vége, de most visszatérnék az alapgondolatomhoz.

Hány olyan nyugalmunkat megzavaró esemény lehet a normál hétköznapokban, amikor érezzük, hogy jelentenünk kéne, de semmit sem teszünk? Vagy ha teszünk, akkor felírjuk a facebookra, hiszen a közösségi médiában jobban bízunk, hogy ha oda feltesszük, majd előbb történik valami. Előbb mintha azt a rendőrségen jelentettük volna. Aprósággal, észrevételekkel nem is fordulunk a rend őreihez, hiszen többünknek macerás szerbül kifejeznie magát, vagy kellő részletességgel elmagyarázni a látottakat.

Azért, hogy a rendőrség hatékonyabb legyen, szükségük van magyarul értő rendőrökre!

Mindez fordítva is igaz, hogy a közösség a rendőrséghez bizalommal forduljon, még több, a magyar nyelvet (is) beszélő helyi rendőrökre van szükségünk!

Hogyan lehet ezt a célt elérni – hogy helyi magyar rendőrök legyenek?

Közösségünk kiemelt érdeke, hogy minél több magyar rendőr szolgáljon településeinken. Jelentkezőkre van szükség! Olyan személyekre, akik érzik magukban, hogy ezzel tennének a közösségnek, és vállalnák ezt a munkát.

A pályázat MOST nyitott. Jelentkezési határidő: 2020. június 5. A kettős állampolgárság már nem kizáró ok! A Vajdasági Magyar Szövetség érdekérvényesítő erejét kihasználva Dr. Pásztor Bálint felajánlotta segítségét, azok számára, akik a feltételeknek eleget tesznek.

A feltételeket az alábbi linken lehet megtalálni:

Minden adott, csak jelentkezőre van szükség!

Rajtunk múlik, hogy lesz e magyar rendőr Kishegyesen. Találjuk meg azt a személyt, aki megfelel a feltételeknek!

Jelentkezz!

Még ez is érdekelheti