Főoldal KözügyekHelyi Közösségi hírek Lemondott a helyi közösség tanácsának elnöke

Lemondott a helyi közösség tanácsának elnöke

írta: Lakatos Janez
54 views

Szűgyi István, a helyi közösség tanácsának elnöke a tanács legutóbbi ülésén benyújtotta lemondását. A tanács ezt elfogadta, s rögtön kinevezték az új tanácselnököt. Szűgyi lapunknak arról számolt be, hogy döntése hátterében új kinevezése áll.
– A tanács ülésén benyújtottam lemondásomat, mint tanácselnök, aminek egyetlen egy apropója volt: két héttel ezelőtt megválasztottak a kishegyesi községi képviselő-testület elnökévé. Úgy érzem, hogy a kkt elnöki tiszt teljes embert és maximális odafigyelést igényel. A tanácselnöki poszt is igen fontos a falu tekintetében, és úgy éreztem, hogy a tanácsban van olyan ember, aki el tudja látni ezt a feladatot. A lemondásom indoklását a tanács egyhangúlag elfogadta, és megköszönték az eddigi munkámat. Új tanácselnöknek én javasoltam Mohácsi Zoltán eddigi tanácstagot, mert szerintem ő maximálisan be tudja tölteni ezt a posztot – nyilatkozta a leköszönő tanácselnök. Kérdésünkre azt is elmondta, hogy egy eredményes korszakot tudhat maga mögött. Több projektumot is elkészítettek, sikeresen pályáztak és a legutóbbi helyi közösségi választásokon megfogalmazott terveket maximálisan teljesítették.
– A kishegyesi helyi közösségben gőzerővel folyik a munka és úgy érzem, hogy továbbra is ilyen, ha még nem nagyobb lendülettel fog folytatódni. Mint a képviselő-testület új elnöke ebben maximálisan partner leszek, de emellett a helyi közösség tanácsának és munkacsoportjának továbbra is tagja maradok – hallhattuk Szűgyitől.
Mohácsi Zoltán, újonnan kinevezett tanácselnök azt tartja legfontosabbnak, hogy a falu lakossága továbbra is elégedett legyen a munkájukkal.
– Először is szeretném megköszönni a helyi közösség tanácsának bizalmát, mindent meg fogok tenni, hogy elégedettek legyenek a munkámmal. S ami még fontosabb a falu vonatkozásában: mindent megteszek, hogy a kishegyesi emberek elégedettek legyenek a tanács és a helyi közösség munkájával. Megragadnám az alkalmat, hogy megköszönjem a leköszönő tanácselnök munkáját, és elmondjam, hogy továbbra is számítunk a tapasztalatára – mondta Mohácsi, majd arról is szólt, hogy a helyi közösség legfontosabb alappillérének a helyi közösség munkacsoportját tartja, és folytatni szeretné a már megkezdett munkát.
– A munkacsoportnak köszönhetően heti szinten tudunk reagálni a különböző panaszokra, észrevételekre, nem kell a tanács ülésére várni. Fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy hatalmas változások a helyi közösség működésében nem lesznek. Az eddigi munkát nagyon pozitívnak értékelem, és azt gondolom, hogy gördülékenyen mentek a dolgok. Az eddig jól bevált folyamatokat továbbra is ugyanilyen intenzitással kell, hogy működtessük. Lényegesnek tartom, hogy ugyanilyen intenzitással tartsuk a kapcsolatot a kishegyesi polgárokkal, mindig legyen egy olyan hely, ahova bejöhetnek és elmondhatják a panaszaikat. Mi ezeket továbbítani fogjuk a legfelsőbb szintekre, ahogyan azt eddig is tettük – hangoztatta az új tanácselnök, majd hozzáfűzte, hogy továbbra is jó kell, hogy maradjon az együttműködés a civil szervezetekkel, a sportegyesületekkel és művelődéssel. Ugyancsak szeretné, hogy az eddigi tevékenységek tovább folyjanak.
– Továbbra is karban kell tartanunk a helyi közösség használatában lévő épületeket, hogy ezek a polgárok rendelkezésére álljanak. Fontosnak tartom, hogy továbbra is méltóképpen megünnepeljük Kishegyes település ünnepeit, s ebbe bevonjuk a falu lakosságát is. Ugyancsak lényeges nemzeti ünnepeink méltó megünneplése – mondta Mohácsi, majd arról is szólt, hogy továbbra is dolgozni fognak a vízhálózat folyamatos felújításán, a vízminőség javításán és a közvilágítás karbantartásán, ami egy átgondolt költségvetéssel könnyen kivitelezhető lesz. Továbbra is dolgozni fognak a központ karbantartásán is, s nem titkolt céljuk egy központi tér létrehozása a művelődési ház előtt. Ennek kapcsán már történtek előrelépések, hangoztatta az új tanácselnök, aki reméli, hogy az új összetételű önkormányzat hamarosan kiírja a közbeszerzést és belátható időn belül megkezdődnek a munkálatok.