Főoldal Közügyek Temetkezési kérdés Kishegyes községben

Temetkezési kérdés Kishegyes községben

írta: Szó-Beszéd Adminisztrátor
1,1K views

Olvasói kérdések és az ügy aktualitása okán megkérdeztük Sándor István alpolgármestert az egyiptomi nemzetiségű emberek számára felmerült temetkezési kérdéskörben, aki válaszában eljuttatta az önkormányzat álláspontját szerkesztőségünk részére:

Az Egyiptomi Nemzeti Tanács a Kishegyes település területén élő egyiptomi nemzetiségű lakosok kérésére kérelemmel fordultak Marko Lazić polgármesterhez, hogy az önkormányzat biztosítson temetkezési helyet a kishegyesi lakcímmel rendelkező közösségük tagjainak a helyi köztemetőben.

A polgármester jóváhagyta kérésüket. Az adott közösség elhunyt tagjainak temettetése civilizációs kérdés, alapvető jog. Nem Kishegyes az első település, ahol ilyen igény merült fel. A kérdés elfogadható rendezésének lehetőséget vizsgálva a kishegyesi Önkormányzat több más környező település önkormányzatában működő gyakorlattal összhangban járt el. A kérvényben foglalt célra elkülönített terület kijelölését javasolta, amelynek használatát a temetkezésekre vonatkozó, minden itt lakóra egyformán érvényes határozat szabályoz.