Főoldal Közügyek Temetkezési kérdés Kishegyes községben

Temetkezési kérdés Kishegyes községben

írta: Szó-Beszéd Adminisztrátor
0 hozzászólás 1067 megtekintés

Olvasói kérdések és az ügy aktualitása okán megkérdeztük Sándor István alpolgármestert az egyiptomi nemzetiségű emberek számára felmerült temetkezési kérdéskörben, aki válaszában eljuttatta az önkormányzat álláspontját szerkesztőségünk részére:

Az Egyiptomi Nemzeti Tanács a Kishegyes település területén élő egyiptomi nemzetiségű lakosok kérésére kérelemmel fordultak Marko Lazić polgármesterhez, hogy az önkormányzat biztosítson temetkezési helyet a kishegyesi lakcímmel rendelkező közösségük tagjainak a helyi köztemetőben.

A polgármester jóváhagyta kérésüket. Az adott közösség elhunyt tagjainak temettetése civilizációs kérdés, alapvető jog. Nem Kishegyes az első település, ahol ilyen igény merült fel. A kérdés elfogadható rendezésének lehetőséget vizsgálva a kishegyesi Önkormányzat több más környező település önkormányzatában működő gyakorlattal összhangban járt el. A kérvényben foglalt célra elkülönített terület kijelölését javasolta, amelynek használatát a temetkezésekre vonatkozó, minden itt lakóra egyformán érvényes határozat szabályoz.

0 hozzászólás
0