Karácsonyi képek

írta: Novák Attila
28 views
Jótékonysági fotózást tartott a kishegyesi Dombjektív Fényírda

A hétvégén karácsonyi jótékonysági fotózást tartott a kishegyesi Dombjektív Fényírda nem formális fotócsoport. Az akció során 13 szegény sorsú gyerekről készítettek karácsonyi hangulatú stúdiófelvételeket a klub tagjai.

Majtényi Marianna, a Dombjektív Fényirda tagja és az akció ötletgazdája arról számolt be lapunknak, hogy az akció során óvodás, elsős és másodikos gyerekekről készítettek képeket. Ezeket a későbbiek során a családok fényképek és falinaptár formájában kapják el, teljesen ingyen. Majtényitól megtudtuk, hogy a karácsonyi jótékonysági fotózás egy magyarországi akció továbbgondolt változata.

– A múlt évben a Facebookon felfigyeltem egy magyarországi fotós hölgy (Charlotte blog) felhívására, melyben jótékonysági fotózást szerveztek. Amikor megalakult kishegyesi fotóklubunk, első gondolataim között volt egy hasonló karácsonyi jótékonysági fotózás összehozása. Az ünnep közeledtével a többiek elé tártam az ötletet és mivel mindenkinek tetszett, dolgozni kezdtünk az ügyön. Meglátásom szerint sok olyan család van, amelynek nem fér bele a családi költségvetésébe, hogy stúdióba, profi fotóshoz vigye a gyermekét. Őket szerettük volna megajándékozni egy karácsonyi hangulatban zajló fotózással, az előhívatott képekkel pedig szeretnénk szebbé tenni számukra az ünnepet – mondta el a fotóklub aktivistája.

Majtényi arról is beszámolt, hogy az akció sikeres volt és jó hangulatban zajlott, ezért a jövő évben is szeretnék megszervezni. A Dombjektív Fényírda karácsonyi jótékonysági fotózását Kishegyes község önkormányzata és a bácsfeketehegyi PS Print nyomda támogatta. Az akció nem valósulhatott volna meg az Ady Endre Kísérleti Általános Iskola és a Pán Péter Gyermekintézmény operatív segítsége nélkül – hallottuk a fotóklub aktivistájától.

L. J.
Forrás: Magyar Szó, www.magyarszo.com