Főoldal SportAsztalitenisz 2017 Italian Junior and Cadet Open

2017 Italian Junior and Cadet Open

írta: Bíró Anikó
18 views

Az olaszországi Lignano Sabbiadoro városa adott otthont az ITTF Premium Junior Circuit „2017 Italian Junior and Cadet Open „ utánpótlás tornának. A torna március 8-12-ig tartott. A versenyen a világ 36 országa 301 válogatott játékosa vett részt. Büszkék vagyunk arra, hogy a szerb válogatott legfiatalabb tagja a kishegyesi Gvozdenović Katarina. A szerb válogatottat 15 játékos képviselte:12 junior és 6 kadét lány.

A junior lányok 3 éremmel tértek haza. A kadét lányok pénteken, március 10-én kezdték a csapat versenyt. A kadét lányok csapatát: Radmila Tominjak, Bezeg Réka, Danijela Karkušova, Katarina, Tamara Turkoanje és Vegyelek Dóra képezték. A lányok a legjobb 8 között fejeztek. Másnap kezdődtek a kadétok egyéni megmérettetései és a remény kategória mérkőzései. Katarina az idősebb korcsoportban szoros mérkőzéseket játszott a szlovák Natalia Divinskával és a boszniai Gnjatic Marijával is, de mindkét játékostól vereséget szenvedett 3:0 és 3:1 arányban.

A remény korcsoportban két olasz játékossal mérkőzött meg, De Constanzo Anastaziával akivel legutóbb Zágrábban 3:2 játszott, de most Katarina sima 3:0-ás győzelmet aratott és Palmisano Giuliával akit szintén 3:0-ra győzött le. A szerb junior lány válogatott, csapatilag a második helyen fejezett. A torna utolsó napján játszottak a kadét párosok, valamint folytatódtak a főtáblás mérkőzések. Katarina és Tamara Turkoanje 3:0-as eredménnyel bizonyultak jobbnak a magyar Dari Helga és az olasz Dercole Teresa párostól.

A legjobb 8 közé sajnos párosunknak nem sikerült bejutnia, mivel a román Singeorzan Ioana és Uritu Denisa páros 3:0-ra győzte le őket. A remény kategóriában Katarina a főtáblás mérkőzésen a szlovén Segula Kiarától bizonyult jobbnak 3:0-ás eredménnyel, de a nyolcaddöntőben Tokić Sarával mérkőzött meg és mindössze 3 ponttal veszített a szlovén játékostól (szett eredmények:14-12,11-7,8-11,5-11,11-8- végeredmény 3:2). A versenyről több információ a http://www.ittf.com honlapon található. Katarina költségeit a kishegyesi Önkormányzat támogatta.

Gratulálunk Katarinának, mivel nagyon szép helyezéseket szerzett ezen a világ méretű rangadón. Katarina azonban alig pihenhette ki a hosszú út fáradalmait, tegnap, március 14-én már liga mérkőzést játszottak Dunacsében, ahol 4:0-ra győzték le a házigazda csapatát. Ma már  a szerb válogatottal folytatja tovább útját Romániába. Szorítunk neki, hogy a csütörtökön kezdődő román bajnokságon, a Bistrita Cup-án,  Besztercén is hasonló eredményeket szerezzen. Hajrá Katarina!

Még ez is érdekelheti