Főoldal SportAsztalitenisz Éremeső az év kezdetén

Éremeső az év kezdetén

írta: Bíró Anikó
36 views

Szombaton, január 9.-én Szegeden kezdtük meg az idei versenyeket és játékosaink most is kitűnően szerepeltek. Az ATSK Eurórégiós asztalitenisz versenyen, Szegeden 10 játékossal  vettük részt: Gvozdenović Katarina, Bíró Endre, Szőke Regina, Juhász Réka, Janó Vanda, Nagy Petra, Kovács Kiara, Kókai Letícia, Kincses Anita és Kincses Dániel. Katarina és Endre 2 csoportban is indultak. Katarina az U 11-ben a döntőt Volentics Annával, a dunakeszi Kinizsi ATK játékosával játszotta és 3:1 arányban győzött Katarina. Az U 13-ban pedig Sztanó Krisztával, az ATSK Szeged játékosával mérkőzött meg és 3:2 re győzött ebben a kategóriában is. Endre az U 13-ban kezdte a napot és vígaszágon döntőt játszott a dunaújvárosi Biró Bálinttal, de 3:0 ra veszített tőle és ezüst érmes lett. Az U12-ben viszont az elődöntőt Kis Sztoján Lehellel, a szabadkai Spartacus ATK játékosával játszotta, de most is Lehel győzött 3:0-ra, Endre így ebben a korosztályban bronz érmes lett. A csoportjukból sajnos, nem sikerült kijutniuk Petrának, Vandának és Daninak. Az U11-ben, Regina vígaszágon aranyérmes lett, Leti pedig bronz érmes. Az U 12-ben vígaszágon Kiara és Réka játszották az elődöntőt és Réka jutott a döntőbe, ahol a vereséget szenvedett a szegedi ATSK játékosától. Kincses Anita a serdülő lányok korosztályában bronzérmes lett. Tehát az első napot 9 éremmel zártuk, abból 2 arany és 2 bronz, valamint vígaszágon 1 arany, 2 ezüst, 2 bronzérem.

Vasárnap már Temerinben folytatták játékosaink Vajdaság egyéni bajnokságán 12 éves korig.  A verseny páros versenyszámmal kezdődött. Katarina párban Kovács Katona Lillával, a topolyai ATK játékosával volt együtt, Bíró Endre pedig Sztoján Kis Lehellel, a szabadkai Spartakus játékosával. Először a fiú párosok kezdtek. Endréék 3:1 arányban legyőzték az újvidéki Panonija: Mrkobrad-Subotić párosát. Az elődöntőbe jutásért a temerini Puhača- Orosz párosával mérkőztek meg, de a temerini összeszokott páros 3:0 arányban jobb volt tőlük, így Endréék a 8 között fejezték. Katarináék az elődöntőbe jutásért a székelykevei Dobó-György párossal mérkőztek meg, akiktől 3:1 arányban jobbnak bizonyultak. Az elődöntőt az óbecsei Bezeg-Vegyelek párossal játszották le, de 3:1 re veszítettek tőlük, így a dobogó harmadik helyén fejezte be a Gvozdenović-Kovács Katona páros. Ezen a hétvégén így meg lett a tizedik érem is, valamint Katarina első vajdasági szintű érme a tőle idősebb korosztály között is. Az érmeket Pető Zsolt, válogatott asztaliteniszező adta át.

Egyéniben, Katarina csoportjában 3:0 ra legyőzte a topolyai Zsiga Rékát, azonban az óbecsei Bezeg Rékától, szoros küzdelemben, de alul maradt. Endre csoportjában 3:0 ra legyőzte a csókai Ábrahám Kristófot és Sekulić Đorđet, az újvidéki Panonija játékosát, de a temerini Puhača Mladentől 3:0 ra veszített. Mindkét jékosunk csoportmásodikként feljutott a főtáblára. Katarina a főtáblán 3:0 arányban jobb volt az adai Maćoš Valentinától, de a legjobb 4 közé jutásért, a bácsföldvári Tominjak Radmilával kellett megküzdenie, akitől veszített 3:0 ra. Endrének a legjobb 8 közé jutásért a csókai Lazić Stefannal kellett megmérkőznie, de veszített 3:0 ra. Egyéniben tehát, Katarina a legjobb 8 között fejezett, Endre pedig a 16 között.

 

Még ez is érdekelheti

1 hozzászólás

RAFFAY LAJOS 2016-01-12 - 14:43

TOVÁBBI SOK SIKERT !!!

Hozzászólások lezárva.