Főoldal SportAsztalitenisz Öt érem Kiskunmajsáról

Öt érem Kiskunmajsáról

írta: Bíró Anikó
3 views

Öt érmet szereztek játékosaink a VI. kiskunmajsai újonc kupán Magyarországon: 2 arany és 3 bronz. Katarina két arany érmet szerzett, Regina, Juhász Attila és Lengyel Anna pedig 1-1 bronz érmet.

Vasárnap, április 10-én tíz játékosunk vett rész ezen a versenyen: Lengyel Anna, Gvozdenović Katarina, Szőke Regina, Lengyel Viola, Kókai Letícia, Juhász Réka, Kovács Kiara, Juhász Attila, Bíró Endre és Kincses Dani.  Idén harmadik alkalommal voltunk a kisunmajsai újonc kupán és eddig legtöbb éremmel tértünk haza.

A legkisebbek között,  Lengyel Anna bronz érmet kapott. Anna,mint legfiatalabb játékos serleget kapott a szervezőktől. Juhász Attila, kitűnő játékkal 3:1-re megverte Petar Vladimirovot, a belgrádi Spark játékosát, az orgoványi Bene Gergőtől, szoros játszma után, de 3:2-re veszített. A soltvadkerti Lei Balázs és a szekszárdi ifjú sztárjátékos Kizakisz Georgikosz Nikosz viszont messzemenőleg erősebbnek bizonyultak mezőnyüktől, de sebaj Attila így is megszerezte, mindössze 6 hónapi edzés után, az első külföldi érmét: bronz érmet.

Csoportjukból kijutottak: Letícia, Katarina, Regina és Réka. A többiek egy csoportgyőzelme  sajnos nem volt elég a továbbjutáshoz. Letícia a legjobb 8 között végzett. Regina és Katarina játszották az elődöntőt a 2005-2006-os korcsoportban és Katarina jutott a döntőbe, ahol Tanács Nórát győzte le 3:1-re. Regina harmadik lett ebben a korosztályban.

A nagyobb korcsoportban a 2003-2004 es lányoknál  Rékát a főtáblán a soltvadkerti Tanács Nóra, Reginát pedig a szegedi Sztanó Kriszta győzte le. Katarina a szegedi Sztanó Krisztát és a topolyai Hegedűs Hédit győzte le a döntőbe jutásért, ahol a szintén topolyai Kovács Katona Lillával kellett megmérkőznie és nagyon jó, küzdelmes mérkőzésben, most Katarinának sikerült legyőznie Lillát 3:2-re. 

Még ez is érdekelheti