Főoldal SportAsztalitenisz Serbian Junior Cadet Open – Vrnjačka Banja

Serbian Junior Cadet Open – Vrnjačka Banja

írta: Bíró Anikó
35 views

Vasárnap fejeződött be Vrnjačka Banjában a Szerbiában megszervezett legnagyobb asztalitenisz torna a Serbian Junior& Cadet Open. A verseny a nemzetközi asztalitenisz szövetség: ITTF védnöksége alatt lett megszervezve. Az öt napig tartó versenyen 18 ország ( Belgium, Bosznia és Hercegovina, Bahrein, Fehéroroszország, Bulgária, Horvátország, Montenegro, Csehország, Anglia,  Olaszország, Japán, Makedónia, Norvégia, Portugália, Katar, Románia, Svájc) csaknem 150 válogatott játékosa vett részt. Ezen a tornán Katarina volt a legfiatalabb játékos.

A szerbiai kadét válogatott tagjai voltak: Gvozdenović Katarina, Kovács Katona Lilla, Danijela Karkušova, Radmila Tominjak, Danijela Bosika, Anđela Menger, Lenka Nikolić, Sofija Nikolić, Ivana Ćućuz, Emilija Popović, Bezeg Réka, Fejős Anna és Gyurcsik Barbara.

Katarina és Lilla első alkalommal játszottak a Szerb válogatott keretein belül és nem maradt el az eredmény sem. Nem kis dolog, hogy a 13 válogatott játékosból ketten a Dombos Asztalitenisz klub játékosai. Lilla Szerbia B csapatában indult csapatversenyben és bronz érmes lett. A döntőbe jutásért viszont a Szerbia A csapatától kaptak ki, akik végül elsők lettek, miután megverték a bolgár válogatottat 3:1-re. Lilla egyéniben a legjobb 16 között fejezett, miután mindössze 2 ponttal kikapott a boszniai Marija Gnjatictól, és így 3:2 arányban veszitett. Katarina párosban a legjobb 8 között fejezett, miután veszítettek a Bezeg – Fejős hazai párostól. Párban az óbecsei Ćućuz  Ivanával volt. Egyéniben szintén a 8 között fejezett vígaszágon. Mindkét játékosunk felíratkozott az európai és a világ ranglistára.

Gratulálunk!

 A versenyről részletesebb infók a következő honlapokon találhatóak:

http://new.ittf.com/2016/10/08/host-nation-strikes-gold-serbian-girls-shine-vrnjacka-banja/ és a http://stonitenis.org/

A kiemelt képen a Szerb Junior és Kadét válogatott látható, forrás :http://stonitenis.org/ Katarina és Lilla a kép bal oldalán az első álló sor második és harmadik helyén állnak.

Még ez is érdekelheti