Főoldal SportAsztalitenisz XVI. Csáki Lajos kupa Topolyán

XVI. Csáki Lajos kupa Topolyán

írta: Bíró Anikó
14 views

Nagyszámú hazai és külföldi résztvevővel volt megtartva vasárnap, április 17-én a hagyományos Csáki kupa elnevezésű asztalitenisz torna Topolyán. Az estébe nyúló versenynap meghozta eredményét, mivel újabb 3 éremmel gyarapodott klubunk játékosainak éremtáblázata. Nyolc játékosunk tudott részt venni ezen a tornán: Anna, Viola, Regina, Letícia, Katarina, Réka, Kiara és Endre. Anna ezen a tornán is igen jól játszott, viszont a tőle pár évvel idősebb játékosokat legyőzni nem tudta, de nem adta egykönnyen az ellenfél győzelmét sem.

A 2005-2006-os lányoknál mindannyian kijutottak csoportjukból: Katarina és Regina csoportelsőként, Viola és Letícia pedig csoportmásodikként. Regina az elődöntőben Kenesey Blankától, a budapesti Statisztika játékosától veszített 3:0-ra és így bronz érmes lett és folytatta az idei éremszerző sorozatát. Katarina az elődöntőben sima 3:0-ra legyőzte Ádám Flórát a szekszárdi ATK játékosát, de a döntőben most nem sikerült legyőznie Kenesey Blankát, így ezüst érmes lett. A dobogón a szerbiai klubokat, két kishegyesi játékos képviselte.

A nagyobbaknál, Réka egy csoportgyőzelme, sajnos nem volt elég a továbbjutáshoz, Kiara viszont, csoportmásodikként továbbjutott, de a főtáblán Ádám Flórától veszített. Katarina indult a nagyobb korosztályban is. Az elődöntőben, nagyon szoros küzdelemmel, de legyőzte Hegedűs Hédit, a topolyai ATK játékosát 3:2- re, de a döntőben ezúttal veszített a szintén topolyai Kovács Katona Lillától 3:0-ra, így ebben a korcsoportban is ezüst érmes lett. A fiúknál, Endre veretlenül eljutott a nyolcaddöntőig, de ott a topolyai Čalović Aleksandar ütötte ki az éremtől 3:0-ás eredménnyel.

Az eredmények a következők:

Lányok 2005-2006:

1. Kenesey Blanka- Statisztika Budapest (HU)

2. Gvozdenović Katarina- STK Dombos (SRB)3. Szőke Regina – STK Dombos (SRB)

3. Ádám Flóra- Szekszárdi ATK (HU)

 Lányok 2004-2003:

1. Kovács Katona Lilla- Topolya ATK2. Gvozdenović Katarina – STK Dombos

3. Mernyák Ramóna- Topolya ATK

3. Hegedűs Hédi- Topolya ATK

Még ez is érdekelheti