Főoldal SportEredmények Beszámoló a kishegyesi birkózók sikereiről

Beszámoló a kishegyesi birkózók sikereiről

írta: Bíró Anikó
3 views

Az asztaliteniszezők és az atlétikások mellett a fiatal kishegyesi birkózók is szép sikereket értek el az elmúlt évben. Halász Zoltán edző, tornatanár elmondta, hogy a kishegyesi birkózók a 2015-ös évben részt vettek az országos és a tartományi egyéni bajnokságon is.

A tartományi egyéni bajnokságot 2015 március 28-án Kanizsa szervezte meg. Perčić Krisztián a 2002-2003-as korosztályban indult a 42 kg-os súlycsoportban és harmadik helyezést ért el. Dániel Richárd pedig szintén a 2002-2003-as korosztályban indult a 60 kg-os súlycsoportban és második helyezést ért el.

Mindketten kötött fogású stílusban versenyeztek. Az országos egyéni bajnokságon, amelyet szintén Kanizsán szerveztek meg, 2015 június 13-án, kitűnő helyezést értek el: Dániel Richárd és Tóth Ádám. Dániel Richárd a 60 kg súlycsoportban a 2002-2003-as korosztályban második helyezést ért el, Tóth Ádám pedig ugyanebben a korosztályban a 33 kg súlycsoportban harmadik lett. Minhárman a szabadkai Spartakus birkózó klub keretein belül versenyeztek.

Az idei tervek között szerepel az U11, U13 és U14-es versenyeken, az országos kupa versenyeken, valamint a tartományi versenyeken való részvétel. Évente összesen 4-5 országos illetve tartományi hivatalos verseny van, a nemhivatalos tornák pedig ősszel kerülnek megrendezésre.  Nem csak a tavalyi év volt sikeres a kishegyesi birkózók számára hanem a 2014-es évben is több érmet szerzett Kukači Adem és Tóth Ádám. Talán eddig nem is tudtuk sokan, hogy Kishegyesnek ilyen sok jó sportolója van. Az ifjúságé a jövő. Érdemes követnünk az ifjú birkózókat is és további sok sikert kívánunk nekik!

Még ez is érdekelheti