Főoldal SportEredmények Atlétáink újból arattak az idei idény első országos versenyén

Atlétáink újból arattak az idei idény első országos versenyén

írta: Bíró Anikó
0 hozzászólás 32 megtekintés
Az idei atlétika versenyidény Szávaszentdemeteren azaz Sremska Mitrovicán indult, március 31-én. A versenyidény  az országos téli dobóversennyel kezdődött meg. A zentai atlétika klub színeiben öt kishegyesi gerelyhajító indult ( Világos Adriana, Bácsi Virág, Zorad Vanja, Hajas Nikolett és Nagy Kanász Bianka) az U 16 korosztály versenyén és kitűnő eredményt értek el a lányok.
A 400 grammos gerelyhajító versenyt Adriana nyerte új országos csúccsal: 62,73 méteres dobással, ami egyben a világ legjobb eredményének számít ebben a versenyszámban a 14  és 15 évesek korcsoportjában. A dobogó másik két helyéért komoly küzdelem folyt  a belgrádi Partizán versenyzője Ksenija Opankovic, Zorad Vanja és Bácsi Virág között. A lányok a verseny alatt  többször is javítottak egyéni csúcsaikon és végül a második  Opankovic Ksenija  lett-41, 73 m, Zorad Vanja pedig megszerezte a bronzérmet – 40,16 méteres dobásával.
Bácsi Virág a negyedik helyen végzett, Hajas Nikolett ötödik, még Nagy Kanász Bianka a hatodik helyen végzett.
A zentai ZAK atlétika klub 2.521 ponttal csapatilag első lett, köszönve ezt a három kishegyesi lánynak: Adrianának, Vanjának és Virágnak. Gratulálunk a kitűnő kezdéshez és további sikeres versenyzéseket kívánunk!
0 hozzászólás
0

Még ez is érdekelheti