Főoldal SportEredmények Nyári atlétikai események

Nyári atlétikai események

írta: Bíró Anikó
43 views
Augusztus 19-én Sremska Mitrovicán azaz Szávaszentdemeteren tartották a Nyári barátság elnevezésű nemzetközi  atlètikai mitinget( „Letnji miting prijateljstva” név alatt), amelyen a három zentai színekben versenyző kishegyesi dobólány maga után utasítva a többi versenyzőt megszerezte mindhárom dobogós helyet vortex dobásban. Adriana nyerte meg a vortex versenyt,  Zorad Vanja második lett, Bácsi Virág 3.
A versenyen részt vett még Mihajlović Dejana aki 4. lett súlylökésben, Fridrik Blanka aki a csoportjában a 4.helyen végzett 300 méteres síkfutásban és Hodolik Enikő aki szintén jól szerepelt.
A nyár folyamán volt még egy verseny, melyről most tudósítok, mégpedig június 10-én, Újvidéken tartották a Vajdaság bajnokságot az U 18 korcsoportnak. Kishegyesről 4 versenyző vett részt.
Világos Adriana megszerezte az első helyet a tőle 4 évvel idősebbek kategóriájában gerelyhajításban. Az 500 gr-os gerelye 55,76m-re szállt, amely új országos csúcs a fiatalabb juniorok kategóriájában és egyben a 13 évesek eddigi legjobb eredménye a világon (megjegyzés: eddig Elina Tzonga görög versenyzőé volt а legjobb eredmény 54,04 м). Zorad Vanja negyedik lett gerelyhajitásban, Mihajlović Dejana pedig ötödik súlylökésben. Dejana 2017.06.03-án is részt vett az U 20 Vajdaság bajnokságán. Az a bajnokság azonban sikeresebb volt részére, mivel a harmadik helyen végzett. Hajas Nikolett a legtömegesebb versenyszámban, a 100 méteres síkfutásban indult és szintén jól szerepelt.
Atlétáink a vakáció gondtalan napjai helyett, sportpályákon és edzőtermekben készülnek a következő szezonra és sikereiket gyarapítják a nyári hónapok alatt is. Büszkék vagyunk rátok!

Még ez is érdekelheti