Főoldal SportEredmények Új világcsúcs gerelyhajításban

Új világcsúcs gerelyhajításban

írta: Bíró Anikó
47 views

Óriási sikert aratott Világos Adriana Szávaszentdemeteren a Tavaszi barátság elnevezésű atlétikai mitingen április 23-án, mivel új országos csúcsot dobott 52,32 méteres dobással és ezzel megdöntötte az eddigi világcsúcsot 400 gramos gerellyel a 13 èves lányok korosztályában (52.17m), amely eddig a görög Elina Tzenggo nevèhez fűződött. Ugyanezen a versenyen Adriana megnyerte a vortex dobást, Zorad Vanja második lett, Bácsi Virág 4. , Nagy Kanász Bianka pedig az ötödik helyet szerezte meg.

A XVII Tiszaújvárosi nemzetközi atlétika versenyen , mely április 29-én került megrendezésre V.Adriana és Zorad Vanja vett részt.  Adriana megszerezte az első helyet 50,93m-es dobásával 500 grammos gerellyel  a 2004-ben születettek korcsoportjában valamint összesíttésben a 2002 és fiatalabbak versenyében is. Vanja  a 2004-es korcsoportban negyedik helyezett, összesítettben pedig 14.lett. Adriana ezen eredménye  világviszonylatban a  2017-es év 11. legjobb eredményeként van feljegyezve a 18 évnél fiatalabb versenyzők kategóriájában.

Adriana ezzel az eredményével túldobta a junior világbajnokság selejtező szintjét ( 48m), de sajnos fiatal kora miatt nem vehet részt abban a korcsportban.
A kishegyesi versenyzők fáradhatatlan munkája világviszonylatban is meghozta eredményét és talán fel sem tudjuk fogni mekkora sikerről is van itt szó, főképp hogy kishegyesi versenyzőkről beszélünk . Gratulálunk és hajrá lányok!