Főoldal események Az Endukas Lovas Klub Anna-napi felvonulása 2021

Az Endukas Lovas Klub Anna-napi felvonulása 2021

írta: Bakos Dorisz
171 views

Augusztus 1.-én, vasárnap véget ért az Anna napi programsorozat falunkban. Cékus Noémi az Endukas Lovas Klub tagja mesélt nekem röviden a klubb lovas felvonulásáról, mely a programsorozat zárónapjának attrakciója volt.

Az Endukas Lovas Klub keretein belül ismét megszerveztük az Anna-napi lovas felvonulást,  amely vasárnap 10 óra tájban, a Búcsúval egy napon került megrendezésre. Ennek már több éves hagyománya van, melyre igen büszkék vagyunk. Akárcsak az eddigi években, idén is mint hátasok, mint fogatosok is végigvonultak Kishegyes utcáin.A menet végül a Kopjafánál zárult.A rendezvény után az udvarunkban láttuk vendégül egy ebéddel és jó hangulatban a lovasokat. Fontos számunkra a csapat összetartás és az együtt való ünneplés egy-egy siker után.

Talán sokan nem is gondolják, de az előző napi készületek több időt vesznek igénybe, mint maga a lovas felvonulás és az ezt követő programok.A Cékus Istálló lovasai már az előző napokban rendbe teszik a lófelszereléseket, megfürdetik a lovakat, megnyírják a lovak sörényét és rengeteg apróságot tesznek, melyet úgymond a kulisszák mögött nem látnak az emberek. Az istálló és az udvar rendje ugyan úgy fontos számunkra. Mindezt azért, hogy a vasárnapi Anna-napi lovas felvonuláson a Község lovasai pompában, büszkélkedhessenek, lovaiékért és a rengeteg beletett munkáért.

Örülünk, hogy mi is képviselhetjük falunkat ezen eseménysorozaton s ezúton is szeretnék minden segítőkéznek köszönetet mondani!

Jövőre ugyanitt, ugyanekkor!

Az Endukas Lovas Klub lovasai

Még ez is érdekelheti