Levél a távolba

írta: Calcifer
96 views

Szervusz cimbora!
Hihetetlen, hogy már egy év eltelt mióta leléptél… Szégyenemre, ha nem köszönsz rám álmomban, lehet meg is feledkezek róla, mennyire elpörögtek a napok. Mondjuk te úgysem zavartattad magadat ilyen kicsinyességekkel soha, szóval gondolom ez sem rázott volna meg igazán.

Azért gyakran eszembe jutsz. Mondogattad, szarrámegy a világ lassan, hát bizony pánikhangulat is van mostanában úgy rendesen, elárasztotta a bolygót egy újabb járvány. Neked mi a véleményed erről az egészről? Én már őszintén szólva nem tudom mi a fene van, felettébb szoktalan, hogy ennyire el legyek veszve egy témában. De hát ez van, majd alakul, olyan még ugye nem volt, hogy ne lett volna semmi. Feléd mi a helyzet, milyen a fenti lét, a Bellamy Tónival találkoztál már? Szerintem az a bajusz neked sokkal jobban állt annó, ezt megérné szóvátenni neki.

Üres a falu nélküled barátom, és nem csak a karantén miatt. Úgy érzem magaddal vitted a lelkének egy darabját. Az már csak ráadás, hogy szinte senki sincs már itthon, nem tudunk koccintani. Idén még a majálisi tivornya is halasztódik. Majd bepótoljuk.

De ne csak ilyen szomorúságokkal fárasszalak, képzeld, van hegyesi rock rádió! Kértünk múltkor párat a te nótáid közül is a fiaddal. Aztán mellé nézegetjük egymást telefonkijelzőn, van egy kis haszon ezekből a modern kütyükből. Felétek tudjátok fogni, vagy nem igazán neteztek? Gondolom azért akad egyéb elfoglaltság is, a zenék egy része meg mehet élőben is. Esetleg alakult valami új zenekar?

Azért ha módodban áll, hallgass bele, szoktunk egymásnak humoros üzeneteket küldeni, elbaszkódunk.

Remélem jól vagy, s eljut hozzád a levelem, elég rossz a postai összeköttettés lakhelyeink között, nem járnak visszafelé a postások. De talán előbb-utóbb ez is ki lesz küszöbölve valamilyen tehnológiával.

Vigyázz magadra, s üdv Giorgionak is, gondolom valamerre pecázgat.

Békesség.

Még ez is érdekelheti

1 hozzászólás

Radmila Marković 2020-05-11 - 12:08

Humoros lenne, ha n em volna szomorú. Társadalmi kép a fiatalok helyzetéről. kilátástalanságáról és az sem mellékes, a jóbarátok valahol a távolban alapítanak családot, és kihal a falunk őslakosainak nagy része, mert mi idősek lassan örökre távozunk, utánpótlást meg sajnos nem látok.
Nekem fáj ez az áldatlan helyzet, amit a magad közvetlen hangnemében örökítettél meg.

Hozzászólások lezárva.