Főoldal Tollforgatók Pacsirtatelepi Fickó – Bemutatták Molnár Krekity Olga új könyvét

Pacsirtatelepi Fickó – Bemutatták Molnár Krekity Olga új könyvét

írta: Lakatos Janez
155 views

Március elején a könyvtárban került sor Molnár Krekity Olga könyvének bemutatójára. A szerzőnő Pacsirtatelepi Fickó címen adta ki novellagyűjteményét,  amit a bemutatón Dévavári Beszédes Valéria és Csordás Katalin segítségével mutatott be a falunkhoz képest nagy számú közönségnek. Olga a médiának elmondta, hogy közvetlenül a kishegyesi előtt a bácsfeketehegyi könyvtárban is tartottak bemutatót, de már azt is megelőzte kettő.

– Korábban Zentán a Thurzó Lajos Általános Iskolában és Felsőhegyen a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskolában tartottunk könyvbemutatót. Hívtak bennünket Muzslyára és Szegedre, egyelőre ez van. Az igazság az, hogy háromszáz példányban nyomtatták ki a könyvet, és már nem maradt sok. Elmondható, hogy jó visszhangja van és veszik a könyvet – mondta el a szerzőnő, majd arról is szólt, hogy a könyv gyerekeknek íródott, azonban nem csak a gyerekeknek szól. A novellafüzér külön-külön is olvasható, az a közös a novellákban, hogy ugyanazok a főszereplők.

– Két puli a főszereplő, Fickó, a hím és Kócos, a szuka. Ők különböző élményeken esnek át az udvarunkban. Ezek igaz történetek, amelyek irodalmi szinten meg lettek talpalva – fogalmazott Molnár Krekity, majd végezetül elmondta, hogy a könyv az Életjel Kiadónál jelent meg, a Grafoprodukt nyomda nyomtatta és a Nemzeti Kulturális Alap, valamint az oktatási minisztérium és Szabadka város önkormányzata támogatta a megjelenését. A kiadvány szép könyvek szemléjén dicséretben részesült.

 

Még ez is érdekelheti