Főoldal Archívum2007-12 Akácok, szilek, ostorfák

Akácok, szilek, ostorfák

írta: Szó-Beszéd Adminisztrátor
0 hozzászólás 29 megtekintés

Figyelem!
A következő bejegyzés a Szó-Beszéd nyomtatott kiadásából származik, így annak tartalma esetlegesen elavultnak tekinthető. A Digitális Archiválási projektünk során végrehajtjuk a fellelhető összes Szó-Beszéd kiadás digitalizálását és közreadását további felhasználás céljából. A alábbi cikk nyomtatásban a Szó-Beszéd 2007. decemberi számában jelent meg.

 

Az utóbbi öt évben mintegy 12-13 ezer fát ültettek el a kishegyesi községben, elsősorban tartományi segítséggel. Nemrégiben újabb szállítmány érkezett. A kishegyesi helyi közösség munkásai, valamint a közvállalat markológépe azonnal munkához láttak, a topolyai út jobb oldalán elkezdték a fák ültetését.

-Az ősszel a Tartományi Mezőgazdasági Erdő- és Vízgazdálkodási Titkárság pályázatán ismét több mint kétezer fát nyertünk. A fák megérkeztek s közülük 1500 akác, 600 szibériai szil, 200 ostorfa és ezen felül még 500 bozótféle. Az ültetés a község és a helyi közösség szervezésében azonnal el is kezdődött, de reményeink szerint a munkába bekapcsolódnak a civilszervezetek is, elsősorban a vadászok, a fák megóvásában pedig eddig is pótolhatatlan szerepe volt a tűzoltótestületnek, hiszen a szárazság és a hőség idején rendszeresen öntözik a fiatal csemetéket – hallottuk Csóré Róberttól, a Községi Tanács tagjától.

Mint megtudtuk, a fák többsége az egykori nemzetközi út mellé kerül. Nem csak Kishegyes és Topolya, hanem Kishegyes és Szeghegy, valamint Bácsfeketehegy és Szenttamás közötti szakaszokra. Bizonyos mennyiségű fát átengednek a vadásztársaságnak, hogy szükségleteinek megfelelően ültesse el.

Annak ellenére, hogy az utóbbi években szinte egyetlen esztendő sem múlt el, hogy a község ne nyert volna a tartományi fásítási pályázatokon, továbbra is pályázni fognak, mert az ütemes faültetés ellenére a kishegyesi község határa továbbra is a legkopárabb és messze elmarad a környező községek erdős területeitől és fásított dűlőútjaitól.

P.I.

0 hozzászólás
0

Még ez is érdekelheti