Főoldal Közügyek Regisztrálták az első koronavírussal fertőzött egyént Kishegyes Község területén

Regisztrálták az első koronavírussal fertőzött egyént Kishegyes Község területén

írta: Csőke Márk
3,1K views

Ma, hétfőn a szabadkai Rendkívüli Helyzetek Városi Törzskara bejelentette, hogy Kishegyes Községben regisztrálásra került az első koronavírussal fertőzött egyén. Az észak-bácskai körzetben így Szabadkán 27, Topolyán pedig 3 fertőzöttet tartottak nyilván. A mai eredmények után megállapítható, hogy Szerbiában 2200 fertőzöttet regisztráltak, de az enyhe tünetek és a vírus hosszú lappangási ideje miatt újabb eseteket következhetnek. Jelenleg Kishegyesen 98 fő van karanténban.

2020. április 4-i adat

 

Ma községünkben megkezdődött a kisnyugdíjasok élelmiszercsomagjainak kiosztása. Csak Kishegyes területén több mint 500 csomag került kiosztásra. Örömmel tapasztaltuk, hogy a 70 évesnél idősebb személyek étel- és gyógyszerbeszerzéseit a családtagok és szomszédok ellátják, amennyiben erre irányuló nehézségük akadna, azt tudják jelezni a 0648489466 telefonszámon.

A fertőzések elkerülése miatt fontos, hogy a lakosság továbbra is betartsa a rendelkezéseket. Mossunk naponta többször kezet, a maszkviselés nem kötelező, de erősen ajánlott. Sorbaállásnál hagyjuk meg a kötelező 2 métert és készpénzfelvételnél vagy egyéb pénzzel kapcsolatos dolgok közben lehetőleg viseljünk kesztyűt.

Még ez is érdekelheti