Főoldal Archívum2007-12 András-nap Békésszentandráson

András-nap Békésszentandráson

írta: Szó-Beszéd Adminisztrátor
41 views

Figyelem!
A következő bejegyzés a Szó-Beszéd nyomtatott kiadásából származik, így annak tartalma esetlegesen elavultnak tekinthető. A Digitális Archiválási projektünk során végrehajtjuk a fellelhető összes Szó-Beszéd kiadás digitalizálását és közreadását további felhasználás céljából. A alábbi cikk nyomtatásban a Szó-Beszéd 2007. decemberi számában jelent meg.

Kishegyes és Békésszentandrás testvéri kapcsolatainak értelmében az idén is mintegy tíztagú küldöttség vett részt a hétvégén az András-napi rendezvényeken. Ifj. Virag Gábornak, a kishegyesi helyi közösség titkárának vezetésével.

Az András-napi rendezvények keretében részt vettek az erdélyi simonyi-falvi küldöttséggel közösen a falujáráson, a falu nevezetességeinek megtekintésén, majd a helybeliekkel együtt jelen voltak a Harcsási úti üdülősor új bekötőútjának átadásán. A Körös mellett fekvő település nagy figyelmet szentel az idegenforgalom fejlesztésének és ezt a célt szolgálja az üdülőtelepi út átadása is.

Hamza Zoltán polgármester többször is hangsúlyozta, hogy a helybeliek támogatása nélkül az útból nem lett volna semmi, hiszen a beruházás felét az ott lakók adták össze. Az utat átadó Domonkos László országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a beruházás lehetővé teszi a falusi turizmus kibontakozását, amelyre a térség komoly hangsúlyt fektet.

Az András-napi rendezvények este a helybeli művelődési otthonban folytatódtak, ahol alkalmi műsor keretében átadták az elismeréseket a község legérdemesebb polgárjainak. A kishegyesi küldöttség Németh László festményével ajándékozta meg a testvértelepülés lakóit.

P.I.

Még ez is érdekelheti