Főoldal Archívum2007-12 Az egyenletes fejlődés érdekében

Az egyenletes fejlődés érdekében

írta: Szó-Beszéd Adminisztrátor
64 views

Figyelem!
A következő bejegyzés a Szó-Beszéd nyomtatott kiadásából származik, így annak tartalma esetlegesen elavultnak tekinthető. A Digitális Archiválási projektünk során végrehajtjuk a fellelhető összes Szó-Beszéd kiadás digitalizálását és közreadását további felhasználás céljából. A alábbi cikk nyomtatásban a Szó-Beszéd 2007. decemberi számában jelent meg.

 A tartomány jelentős eszközökkel támogatja a kishegyesi község fejlődését. Hamarosan több kivitelre termelő kapacitás nyílik meg a tartományban – mondta Bojan Pajtic, a Tartományi Végrehajtó Tanács elnöke a Bácska Nova téglagyár két új termelési vonalának átadásán. Az egyik segítségével nagyméretű blokktéglákat gyártanak, a másik gépsoron pedig klasszikus kistégla méretben gyártanak majd többféle téglát.

A gépsorokat átadva rendeltetésének Pajtic kiemelte, hogy a tartományi kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a tartomány minden része egyenletesen fejlődjön.

– Ez már a második részleg, amelyet ebben a gyárban átadtunk rendeltetésének. Ezt az újabb beruházást a tartomány mintegy 45 millió dinárral támogatta és ez a beruházásnak mindössze a fele. Az új termelési vonalak beindulásának köszönhetően újabb 27 munkahely nyílik, meg de talán még fontosabb, hogy a termeléshez kapcsolódóan megnövekszik a bedolgozók aránya, vagyis a számítások szerint legalább még száz ember munkája kapcsolódik majd valamilyen formában ehhez a termeléshez.

Fontos azt is megjegyezni, hogy ez a termelés jórészt kivitelre készül, s a tartomány külön is támogatja ezt a fajta orientációt s ennek köszönhetőleg a közeljövőben még nyolc, főleg kivitelre termelőüzem nyílik meg a tartományban. A tartomány az idén jelentős eszközökkel támogatta a kishegyesi község ütemesebb fejlődését, a Tartomány Nagyberuházási Alaptól a község mintegy 160 millió dinárt kapott kulturális közművesítés és tervezési célokra – nyilatkozta az ünnepélyes megnyitót követően a sajtó képviselőinek a tartományi kormány elnöke.

Az új termékek a szakemberek szerint megfelelnek az európai szabványoknak és elvárásoknak, javítják a blokktéglák hőszigetelési tulajdonságát, azzal viszont, hogy megnövelték a méretet 40 centiméterre jelentős idő és kötőanyag-megtakarítás érhető el az építőiparban. A megnyitót követően a tartományi kormány elnöke megtekintette a gyár régi és új részlegeit, valamint laboratóriumát.

P.I.