Főoldal Archívum2007-12 Felújítják a Nyugati temető kápolnáját

Felújítják a Nyugati temető kápolnáját

írta: Szó-Beszéd Adminisztrátor
42 views

Figyelem!
A következő bejegyzés a Szó-Beszéd nyomtatott kiadásából származik, így annak tartalma esetlegesen elavultnak tekinthető. A Digitális Archiválási projektünk során végrehajtjuk a fellelhető összes Szó-Beszéd kiadás digitalizálását és közreadását további felhasználás céljából. A alábbi cikk nyomtatásban a Szó-Beszéd 2007. decemberi számában jelent meg.

 

Pályázati eszközöket kapott a kishegyesi község a temetők felújítására a tartományi önkormányzati titkárságtól. A temetőkben tett helyszínelést követően olyan döntés született, hogy a pályázaton nyert pénzből felújítják a Nyugati temetőben levő kápolnát.

Megállapodtak azonban Pesti Attila építészmérnökkel, hogy elkészíti a tervet a Keleti temető kápolnájának felújítására is. A Keleti temetőben nem terveznek nagyobb beruházást, csak egy előteret szeretnének kialakítani, hogy rossz idő esetén is zavartalanul lehessen végezni a szertartásokat.

Amennyiben sikerül ismét pályázati eszközökre szert tenni, a Keleti temetőben egy új kápolnát fognak felépíteni, amely minden tekintetben eleget tesz a követelményeknek.

Még ez is érdekelheti