Főoldal Civil élet Húsz éves a kishegyesi 29.sz. Szent András Cserkészcsapat

Húsz éves a kishegyesi 29.sz. Szent András Cserkészcsapat

írta: Szó-Beszéd Adminisztrátor
0 hozzászólás 29 megtekintés

A csapat névadója, Szent András apostol tiszteletére ünnepi szentmisét celebráltak, melynek keretében hat kiscserkész letette a cserkészfogadalmat. Kecskés Endre, a csapat parancsnoka, köszönetet mondott minden eddigi támogatójuknak, majd tisztségét az új csapatparancsnokra ruházta át.

A kishegyesi Szent Anna katolikus templomban Ft. Brasnyó Ferenc esperes plébános Szent András napi hálaadó szentmisét celebrált, melynek keretében hat kiscserkész ünnepélyesen letette a cserkészfogadalmat, majd megkapták zöld színű nyakkendőiket. A fiatalok megfogadták, hogy híven teljesítik kötelességeiket, amelyekkel Istennek, hazájuknak és embertársaiknak tartoznak, és minden lehetőt megtesznek, hogy másokon segítsenek. A fogadalom szövegének elmondása után a jelenlévő cserkésztisztek kézfogásukkal is cserkésztestvérükké fogadták őket.

Kecskés Endre átadta tisztségét az új parancsnoknak

Ft. Brasnyó Ferenc esperes plébános köszönetet mondott a lelkes csapatnak, de a szülőknek, nagyszülőknek is, és mindenkinek, akik támogatják a cserkészek munkáját. Ezek a fiatalok az élet számos területén példamutatóan helyt állnak, kapcsolatokat szőnek, világszerte öregbítik a település hírnevét. Méltó példaképei lehetnek a mai fiataloknak, ezért azt kívánta nekik, hogy lelki erejüket a jövőben is őrizzék meg.

A kishegyesi 29. sz. Szent András cserkészcsapat hivatalosan 1996. augusztus 26-án lett bejegyezve, de megalakulása már 1995-ben megtörtént, így idén már húsz évesnek tekinthető. A csapat megalakulásának napján 18 cserkészt avattak fel, azóta hivatalosan a létszám már ennek a többszöröse, most pedig hat új kiscserkész is letette az esküt. A kishegyesi cserkészek az Észak-Bácskai Cserkészkörzethez tartoznak, az Észak-Bácskai Magyar Cserkészegyesület ügyvezető elnöke Kecskés Endre, aki egyben a kishegyesi csapat parancsnoka is volt eddig, de a szentmisén bejelentette, hogy ezt a tisztséget a jövőben Rózsa Viktor veszi át. A csapatparancsnok elmondta, hogy a körzet csapataival már hagyományosan, közösen vesznek részt a nyári táborozásokon. Idén a kishegyesi csapat tagjai hat ilyen tábor munkájában vettek részt: a tengeren túl, Amerikában, Erdélyben, Szlovákiában, Magyarországon, Kishegyesen és Szabadkán.

A szentmisén megemlékeztek Szent Miklós püspökről is, aki nagylelkű és bőkezű felebaráti szeretetével a karácsony előhírnöke. A szentmisén megjelent mintegy hatvan kisgyermek ezután alkalmi ajándékokkal távozhatott.

Tóth Péter
Forrás: vajma.info

0 hozzászólás
0

Még ez is érdekelheti