Főoldal Civil élet Közösen egy pályáért

Közösen egy pályáért

írta: Szó-Beszéd Adminisztrátor
0 hozzászólás 2 megtekintés

Hétvégén tartotta éves közgyűlését a kishegyesi Endukas Lovas Klub. A közgyűlés napirendjén szerepelt egy rövid beszámoló az eddigi eredményekről, valamint a klub terveinek ismertetése. Brezovszki Miklós, az lovas klub elnöke arról számolt be lapunknak, hogy az ülés vendége volt Mohácsi Zoltán, Kishegyes község alpolgármestere és Szűgyi István, a helyi közösség tanácsának elnöke. Nem véletlenül voltak ők a vendégek, ugyanis a helyi közösség állandó jelleggel támogatja a klubbot, mondta el Brezovszki, majd arról is szólt, hogy komoly terveik vannak az idei évre vonatkozóan.

– 2016-ban is szeretnénk megszervezni a lovas felvonulásokat az Anna-napok és a Virágkarnevál alkalmával. Emellett szeretnénk különböző lóversnyeket szervezni itt Kishegyesen. A hátas lovasok számára különböző ügyességi játékokat tartanánk és egy-két sima versenyt. Egy távlovagló versenyt is akarunk tartani, amely során a résztvevők körbe lovagolják a környékünk ismertebb helyeit. Ez egy 20-40 kilométeres verseny lenne, ami érintené pl. a Pecze-kastélyt, a Welker-tanyát, stb. Emellett egy ügető verseny is szeretnénk tartani, de ennek feltétele, hogy legyen pályánk. Ezt a pályát természetesen fel tudnánk használni a versenylovak felkészítésére is, mert most düllőutakon vagyunk kénytelenek edzeni. Ez is megoldás, de eső után tönkreteszik az arra járó traktorok. A pályát viszont csak a lovasok használnák, kevesebb karbantartást igényelne és nyugodtan tudnánk edzeni. A lovak egészsége is nagyon fontos szempont, mert csak egy jó minőségű pályán lehet biztonságosan edzeni – mondta el a klub elnöke.

A helyi közösség igyekszik az Endukas segítségére lenni, és közösen próbálnak megfelelő pályát találni a kishegyesi lovasok számára, számolt be lapunknak Szügyi István tanácselnök.

– A kishegyesi lovasok legnagyobb gondja, hogy nincs egy lóverseny pálya méretű pályájuk, ahol megfelelő körülmények között tudnának gyakorolni. Több helyszín is szóba került, amiket az elkövetkező időszakban alaposan ki fogunk vesézni. Ha találunk megfelelő megoldást, akkor a helyi közösség maximálisan partner lesz a megvalósításban. A helyi közösség mellett a kishegyesi önkormányzat is így áll hozzá ehhez, de lehet, hogy más civil szervezeteket és magánszemélyeket is bevonunk a dologba. Biztos vagyok benne, hogy közösen találunk egy megfelelő méretű területet, ahol nem csak edzeni tudnak majd, hanem versenyeket is lehet majd szervezni – nyilatkozta a tanácselnök, majd arról is szólt, hogy nagyon elégedettek az Endukas Lovas Klubbal. Annak ellenére, hogy még csak két éve működnek, máris komoly eredményeket tudnak felmutatni. A helyi közösség tanácsa ahogy eddig, úgy a jövőben is támogatni fogja a klubbot.

Az Endukas közgyűlésén a klub köszönő okleveleket is kiosztott támogatóiknak, barátaiknak. Eddigi támogatásukért oklevélben részesült a kishegyesi helyi közösség,  Szügyi István tanácselnök, Mohácsi Zoltán alpolgármester, a kishegyesi Fácán Vadász Egyesület és a klub tagjai és szimpatizánsai, akik segítették munkájukat.

L.J. 
Forrás: Magyar Szó

 

0 hozzászólás
0