51. MIRK

írta: Fülöp Valentin
127 views

A kishegyesi iskola a házigazdája az idén 51. alkalommal megrendezésre kerülő MIRK-nek azaz a Nemzetközi Kézimunka és Gyűjtemény Kiállításnak. A rendezvény szervezői a Nők Kishegyesi Fóruma, a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, a kishegyesi Helyi Közösség és az Ady Endre Kísérleti Általános Iskola.

A rendezvény megnyitóünnepségét az iskola tornatermében tartották. Először Zsidai Erzsébet főszervező a Nők Kishegyesi Fórumának elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Üdvözölte a jelenlévőket Lazić Marko Kishegyes Község elnöke, Sándor István a községi elnök helyettese, Szőke Anna néprajzkutató, aki szakmai értékelést mondott, Jovičić Marina az Igazságügyi Minisztérium képviselője és Telecski Elvira a MIRK elnöke. A rendezvényt Rigó Pál Zsófia a Magyar Nemzeti Tanács alelnöke nyitotta meg.

A művelődési műsor keretén belül felléptek iskolánk versmondói Szőke Réka és Kurnyák Zsófia, a lovćenaci Petar Petrović Njegoš Művelődési Egyesület énekkara és a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Rezeda Asszonykórusa.

A kiállításra 57 kiállító egyesület és egyén érkezett Vajdaságból, Dél-Szerbiából, Magyarországról és Horvátországból, több mint kétezer kézimunkát és kiállítási tárgyat hoztak el magukkal. Kishegyes testvértelepülései közül Békésszentandrás, Örkény, Kelebia illetve a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete is kiállít a rendezvényen.

Mindez megtekinthető az iskolában kedden, szerdán és csütörtökön 9-18 óra között, pénteken pedig 13 óráig.

A szakmai értékelés és a díjátadó pénteken 13 órától lesz az iskola tornatermében.

Képek a megnyitóról, és ízelítő a kiállítás anyagából:

MIRK