Főoldal Intézményeink hírei Aranyeső

Aranyeső

írta: Fülöp Valentin
0 hozzászólás 244 megtekintés

A Kishegyesi Könyvtár és a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének közös szervezésében a kishegyesi színházteremben tartották az Aranyeső Községi Vers- és Prózamondó Találkozót, valamint a X. Arcok Üveg Mögött Műfordítások Vers-és Prózamondó Találkozóját. Mindkét rendezvényt támogatta a Magyar Nemzeti Tanács, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Kishegyes község önkormányzata és a Tartományi Oktatási Titkárság is. Az idei évben a koronavírus járvány miatt találkozó formájában szervezték meg a rendezvényeket. A versenyzőknek ezúttal vajdasági írók és költők prózáiból és verseiből kellett készülniük.

Iskolánkat az alábbi diákok képviselték: Kormányos Dorina (3.a), Kurnyák Zsófia (4.a), Csordás Dorka (4.a), Szőke Réka (4.a), Szűcs Mara (5.a), Onhausz Emina (5.b), Paróczi Dominika Dorina (5.b), Talpai Tea Zita (6.a), Baranyi Máté (6.b), Tarján Léda (6.b), Dudás Iván (7.b), Gál Flóra (7.b)

A Fehér Farkas Hajnalka, Mess Attila, Molnár Krekity Olga összetételű zsűri ezúttal helyezéseket nem hirdetett, csupán három tanulót emelt ki a kategóriák legjobbjaiként, akik az esti ünnepi műsorban is felléptek. A kiemeltek:

3-4. osztályos kategória:

Kurnyák Zsófia

5-6. osztályos kategória:

Paróczi Dominika Dorina

7-8. osztályos kategória:

Gál Flóra

A rendezvény szünetében Kovács Jolánka muzslyai műfordítóval Hajvert Ákos beszélgetett a műfordítás szépségeiről és nehézségeiről.

A szervezők a verseny végén ebéddel vendégelték meg a résztvevőket és felkészítőiket.

A diákok felkészítője Hajvert Ákos volt.

0 hozzászólás
1