Főoldal Intézményeink hírei Arcok Üveg Mögött

Arcok Üveg Mögött

írta: Fülöp Valentin
293 views

Tizenegyedik alkalommal szervezték meg Bácsfeketehegyen az Arcok Üveg Mögött műfordítások vers- és prózamondó versenyét.

A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete által szervezett versenyen a műfordításokat a Crnkovity Gabriella (Újvidéki Színház), Mészáros Gábor (Kosztolányi Dezső Színház) és Virág György (Zentai Magyar Kamaraszínház) színművészekből álló szakmai bizottság hallgatta meg. Vajdaság 13 településéről (Bácsfeketehegy, Kishegyes, Topolya, Szabadka, Zenta, Muzslya, Újvidék, Temerin, Kúla, Pacsér, Óbecse, Törökfalu, Szenttamás) érkeztek résztvevők. Iskolánkat Kormányos Dorina (4.a), Mészáros Nadin (4.a), Csordás Dorka (5.a), Jovanović Nikoletta (5.a), Kurnyák Zsófia (5.a), Szűcs Mara (6.a), Onhaus Emina (6.b), Baranyi Máté (7.b) és Gál Flóra (8.b) képviselte.

Eredmények:

Kormányos Dorina – ezüst minősítés

Mészáros Nadin – bronz minősítés

Csordás Dorka – bronz minősítés

Jovanović Nikoletta – bronz minősítés

Kurnyák Zsófia – bronz minősítés

Szűcs Mara – bronz minősítés

Onhaus Emina – arany minősítés

Baranyi Máté – arany minősítés

Gál Flóra – arany minősítés, és 3. helyezés

A rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap, a Tartományi Kulturális és Tájékoztatási Titkárság, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi-Nemzeti Közösségi Titkárság, Kishegyes Község és a Solymosy Könyvesház támogatta.

A diákok felkészítője Hajvert Ákos.