Bátrak Ligája

írta: Fülöp Valentin
470 views

A Honvédelmi Sportszövetség és a Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárság közös szervezésében Makón tartották a Bátrak Ligája-Rákóczi Kupa elnevezésű vetélkedősorozat második selejtezőjét. A vetélkedőn 5 magyarországi és 5 vajdasági iskola 7-8. osztályos diákjaiból álló 8 fős csapatok versengtek egymással.

Iskolánk az alábbi iskolák csapataival mérte össze tudását:

Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola (Makó)

Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Makó)

Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda (Orosháza)

Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola (Mórahalom)

Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola (Hódmezővásárhely)

Széchényi István Általános Iskola (Szabadka)

Majsai Úti Általános Iskola (Szabadka)

Samu Mihály Általános Iskola (Péterréve)

Testvériség – Egység Általános Iskola (Bezdán)

A tanulók 10 versenyszámban mérték össze tudásukat. Többek között falmászásban, íjászatban, lézeres céllövészetben, sorversenyekben, akadálypályákon versenyeztek, illetve szellemi vetélkedőkön is teljesíteniük kellett.

A selejtezőt a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola nyerte meg a szabadkai Majsai Úti Általános Iskola előtt, ez a két iskola jutott tovább a döntőbe. Csapatunk a vajdasági iskolák között a 2., az összesített versenyben pedig az 5. helyezést szerezte meg, így egy hajszállal lemaradtunk a budapesti döntőről.

A csapatok utazását és teljes ellátását a Honvédelmi Sportszövetség biztosította. Minden résztvevő iskola 500 000 forint értékű sportszercsomagot fog kapni.

Csapatunk tagjai: Jankovity Dominik (7.a), Petri Vivien (7.b), Süli Babett (7.b), Halász Zoltán (7.c), Rajcsán Martin (7.c), Bíró Endre (8.a), Gvozdenović Katarina (8.a) és Kollár Ákos (8.b)

A diákokat Harangozó István, Halász Zoltán, Hajvert Ákos és Kormos Ferenc kísérték el.

A fényképeket Hajvert Ákos készítette.