Főoldal Intézményeink hírei Budapesti vendégek

Budapesti vendégek

írta: Fülöp Valentin
152 views

A Határtalanul program keretében idén is ellátogattak hozzánk testvériskolánk a zuglói (Budapest, XIV. kerület) Herman Ottó Általános Iskola hetedikes diákjai Tószegi Attila igazgató úr vezetésével. Három napot töltöttek el Vajdaságban.

Első nap Szabadka nevezetességeit nézték meg, majd bemutatták iskolájukat, megismerkedtek a mi iskolánkkal és hetedikes diákjainkkal, ez után vegyes csapatokat alkotva a kishegyesi diákokkal kvíz versenyben mérték össze tudásukat. Az iskolai programok után a nyugati temetőben megtekintették, és megkoszorúzták az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékművét.

Másnap Újvidékre utaztak, megtekintették a Péterváradi várat, ahol rövid sétát tettek, megnézték a földalatti katakombarendszert és a város nevezetességét az óratornyot. Délután sportversenyeken vettek részt, iskolánk diákjaival mérkőztek meg. Volt staféta játék, kötélhúzás, foci és röplabda is.

Pénteken Szakács Tamás néptáncos vezetésével néptánc oktatáson vettek részt iskolánk hetedikes diákjaival együtt. Idén is sok hasznos ajándékkal leptek meg bennünket vendégeink, köztük egy szervergéppel az informatika tantermünk részére. Köszönjük szépen!