Főoldal Intézményeink hírei Együtt, testvérként

Együtt, testvérként

írta: Fülöp Valentin
404 views

Húsz diákunk a Feketicsi iskola diákjaival együtt kétnapos kiránduláson vett részt. Az Együtt, Testvérként iskolaközi programsorozat keretein belül négy magyarországi iskolába látogattak el Kurdra, Tamásiba, Mesztegnyőre és Vésére. Szálláshelyük Balatonszemesen volt. A tanulók megismerkedtek az ottani iskolákkal, barátkoztak a diákokkal, sportvetélkedőkön vettek részt, jártak a mesztegnyői tájházban, a vései kovácsmúzeumban és a Zselici Csillagparkban is. Diákjaink a tamási és mesztegnyői iskolában rövid prezentáció keretén belül bemutatták az ottani tanulóknak és tanároknak Kishegyest és nevezetességeit, illetve verses és táncprodukciókkal mutatkoztak be.

Iskolánk a tamási iskolával testvériskolai megállapodást kötött, így a békésszentandrási Hunyadi János Katolikus Általános Iskola és a Budapest XIV. kerületi Herman Ottó Általános Iskola után a tamási Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a harmadik testvériskolánk.

A kiránduláson az alábbi tanulók vettek részt: Dudás Anna (7.a), Hegedűs Tibor (7.a), Lengyel Viola (7.a), Talpai Tianna (7.a), Halasi Annabella (7.b), Bácsi Virág (7.c), Cékus Áron (7.c), Majoros Mirijam (7.c), Márkus Anna (7.c), Molnár Barbara (7.c), Szügyi Martina (7.c), Brezovszki Márk (8.a), Juhász Réka (8.a), Kolompár Miroszláv (8.a), Nagy-Kanász Bianka (8.a), Szőke Regina (8.a), Vanka Réka (8.a), Fridrik Blanka (8.b), Kanyó Natália (8.b) és Majoros Dominik (8.b)

A diákokat Sípos Verbászi Valéria és Fülöp Valentin kísérték el.