Főoldal Intézményeink hírei Felsősök kirándulása

Felsősök kirándulása

írta: Fülöp Valentin
226 views

Felsős diákjaink közül több mint nyolcvanan kétnapos kiránduláson vettek részt. Első nap a Sunčana Reka nevű etno településnél megnézték a Drina folyót, innen Tršićre Vuk Karadžić szülőfalujába folytatták útjukat, ahol megtekintették a szerb nyelv megreformálójának szülőházát, ez után a Tronoša női kolostor és a 9 Jugovićról elnevezett forrás következett. A Tronoša kolostort Dragutin király kezdte el építeni, majd halála után felesége Katalin királyné fejezte be, aki V. István magyar király lánya volt. A diákok szálláshelye Divčibaren volt egy hotelben, ahol discóval zárták az estét.

A második nap sétával indult, az 1056 méter magas Golubac nevű hegycsúcs volt a cél. Ebéd után Valjevó belvárosát tekintették meg a tanulók, majd Brankovina következett, ahol Desanka Maksimović szerb költőnő sírhelyét, az iskolát, ahol tanult, és a neki szentelt múzeumot nézték meg a gyerekek.

A tanulókat Bede Hajnal Lilla, Bulatović Tamara, Vučinić Aleksandra, Kovács Hanna, Kormányos Andrea, Szűcs Karolina, Magó F. Emese, Lestár Anikó és Fülöp Valentin kísérték el.

Képek a kirándulásról az alábbi linken tekinthetőek meg:

Felsősök kirándulása

Mondja el véleményét