Főoldal Intézményeink hírei Gyermektalálkozó és honvédelmi verseny Pákozdon

Gyermektalálkozó és honvédelmi verseny Pákozdon

írta: Fülöp Valentin
127 views

Az első világháború befejezésének századik évfordulója alkalmából Nemzetközi Gyermektalálkozót és Honvédelmi Versenyt szervezett a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete október elején Pákozdon. Iskolánk is meghívást kapott a találkozóra, amelyen rajtunk kívül erdélyi (Gyergyószentmiklós és Temesvár), felvidéki (Nagytárkány), horvátországi (Zágráb), kárpátaljai (Munkács) és magyarországi
(Kápolnásnyék, Sárisáp, Pákozd, Székesfehérvár) diákok vettek részt.

Iskolánkat Juhász Réka(8.a), Szőke Regina (8.a) és Vanka Réka (8.a) képviselték.

A honvédelmi verseny a pákozdi Katonai Emlékparkban zajlott. A vegyes összetételű csapatoknak egy katonai kiképzőpályát kellett teljesíteniük, illetve íjászatban, céllövészetben, morzézásban, fegyver össze- és szétszerelésben, fegyvertárazásban, memóriajátékokban, gránátdobásban, mocsárjárásban és egyéb ügyességi feladatokban mérték össze tudásukat. Diákjaink sikeresen vették az akadályokat, hiszen az első és a második helyen végzett csapatban is volt kishegyesi tanuló. Az ünnepélyes eredményhirdetés a világ legmagasabb huszárszobránál, a 12,5 méter magas Miskahuszár szobránál zajlott.
A találkozó azonban nem csak a versenyről szólt, hanem a barátkozásról és a kikapcsolódásról is. A gyerekek részt vettek egy Velencei-tavi sétahajózáson, kipróbálhatták a Raptor lézerharcot illetve megtekinthették az esti Velencei-tó fényeit egy kilátóból.

Külön köszönet Oláh László főszervezőnek a meghívásért és a szívélyes vendéglátásért.