Iskolahírek I.

írta: Szó-Beszéd Adminisztrátor
26 views

júl. 17-23. – A Bakonyerdő ZRT meghívására 16 gyerek tölthetett el 7 napot a Balaton-felvidéken egy erdészeti iskolában. Jártak Bakonybélben az Odvaskői-barlangban és a Pannon Csillagdában, Tihanyban a Levendula Házban, Balatonfüreden, a Koloska-völgyi Vadasparkban, a Tapolcai-tavasbarlangban, Veszprémben, Keszthelyen, sokat túráztak, és kézműves foglalkozásokon is részt vettek. A diákok utazását a határig és onnan vissza Kishegyes önkormányzata és a Női Fórum biztosította. A tanulókat Selić Julianna és Bulatović Tamara kísérték el a kirándulásra.
júl. 21-27. – Kocsér önkormányzatnak köszönhetően 14 tanuló utazhatott el a Balatonra. Hajókiránduláson vettek részt, jártak Tihanyban, kalandparkban voltak, ügyességi játékokon vettek részt és sokat fürödtek a tóban. A diákokat Sárándi Gyöngyi és Sipos Verbászi Valéria kísérték el a kirándulásra.
aug. 10-14. – Budapest 16. kerületének jóvoltából 40 diák 5 napot tölthetett el Budapesten. Idén is tartalmas programokat állítottak össze a gyerekeknek. Voltak uszodában, a Csillebérci Kalandpályán, a Fővárosi Állat-és Növénykertben és a Holnemvolt Parkban, a Hősök terén, a Budavári Labirintusban és a Csodák Palotájában is. A tanulókat Marić Marta, Moszni Edit, Paróci Ilona és Fülöp Valentin kísérték el a kirándulásra.
aug. 24-29. – Az Észak-bácskai Magyar Cserkész Egyesület és a KINCSE szervezésében 45 gyerek utazhatott el Budapestre cserkésztáborba. A tábor Nagykovácsiban a Teleki-Tisza kastélyban volt. A kishegyesi cserkészeken kívül szabadkai és erdélyi cserkészek is voltak a táborban. Jártak a Szentendrei Skanzenben, Budapesten a Parlamentben, a Szent István-bazilikában, a Budai Várban, a Budakeszi Vadasparkban és Kalandparkban, voltak strandolni, túrázni, és különböző játékokban vettek részt.
aug. 31. – Az iskola ebédlőjében fogadtuk az elsős tanulókat és szüleiket. Először az iskola kórusa lépett fel, Csibri Árpád zenetanár brácsán kísérte őket. Ez után szavalatokkal és fogalmazásokkal köszöntötték nyolcadikosaink az elsősöket. Majd Hajvert Ákos igazgató üdvözölte a gyerekeket és szüleiket. A Magyar Nemzeti Tanács nevében Linka B. Gabriella köszöntötte a kisdiákokat, és átadta nekik az MNT által összeállított tanszercsomagot. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével, a község részéről Mohácsi Zoltán alpolgármester, a helyi közösség részéről pedig Szűgyi István a helyi közösség tanácsának elnöke. Az ünnepi köszöntők után a diákok megismerkedtek a tanítónénikkel, akik idén Szűgyi Petri Gizella, Brasnyó Gyöngyi és Milijana Šušić. Ez után a gyerekek a tanítónénikkel és szüleikkel együtt elsétáltak a tantermeikbe, hogy ismerkedjenek az iskola légkörével.

A diákok nevében köszönjük mindenkinek, akik lehetővé tették a kirándulásokat, vagy bármilyen formában segítettek az iskolának!