Főoldal Intézményeink hírei Március 15-i megemlékezés

Március 15-i megemlékezés

írta: Fülöp Valentin
222 views

Szombaton iskolánk tanulói is részt vettek a nyugati temetőben az 1848/49-es forradalom és szabadságharc utolsó győztes csatája, a kishegyesi csata emlékművénél a forradalom kitörésének emlékére tartott megemlékezésen.

A műsorban felléptek többszörösen díjazott szavalóink Gál Flóra (6.b) és Dudás Iván (6.b) illetve a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Rezeda asszonykórusa és Szajkó énekcsoportja. Beszédet mondott Csallóközi Eszter Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának főkonzulja és Sándor István a VMSZ kishegyesi elnöke.

A műsor végén a megemlékezők elhelyezték a kegyelet virágait az emlékmű talapzatán.

Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának nevében Csallóközi Eszter főkonzul és Dr. Csige Gábor vezető konzul, a Magyar Nemzeti Tanács nevében Linka B. Gabriella tanácstag és Sárközi István a kulturális bizottság elnöke, a Vajdasági Magyar Szövetség nevében Ifj. Juhász Bálint elnökségi tag, Kerekes Zoltán és Sándor István helyi szervezeti elnökök, a kishegyesi Önkormányzat nevében Szűgyi István a Községi Képviselőtestület elnöke és Mohácsi Zoltán tanácstag, a kishegyesi Helyi Közösség nevében pedig Vörös Julianna tanácselnök-helyettes és Sipos Tibor a Helyi Közösség titkára koszorúztak.