Főoldal Intézményeink hírei Március 15-i megemlékezés

Március 15-i megemlékezés

írta: Fülöp Valentin
459 views

Iskolánk tanulói is részt vettek a nyugati temetőben az 1848/49-es forradalom és szabadságharc utolsó győztes csatája a kishegyesi csata emlékművénél tartott március 15-i megemlékezésen.

A műsorban felléptek többszörösen díjazott szavalóink Erdei Anna Dorka (6.b), Kőműves Csenge (8.a) és Kanyó Natália (8.b), illetve a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Rezeda asszonykórusa. Beszédet mondott Gombár Szeréna Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának konzulasszonya és Szűgyi István Kishegyes Község Képviselőtestületének elnöke.

A műsor végén a megemlékezők elhelyezték a kegyelet virágait az emlékmű talapzatán. Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának nevében Gombár Szeréna konzulasszony, a Magyar Nemzeti Tanács nevében Linka B. Gabriella és Sárközi István tanácstagok, a Vajdasági Magyar Szövetség nevében Juhász Bálint elnökségi tag, Kerekes Zoltán és Sándor István helyi szervezeti elnökök, a kishegyesi Önkormányzat nevében Szűgyi István a Községi Képviselőtestület elnöke és Mohácsi Zoltán tanácstag, a kishegyesi Helyi Közösség nevében pedig Vörös Julianna tanácselnök-helyettes koszorúztak.