Főoldal Közügyek Vagyon visszaszármaztatás – Részleges döntés

Vagyon visszaszármaztatás – Részleges döntés

írta: Szó-Beszéd Adminisztrátor
33 views

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Restitúciós Ügynökség munkatársai helyszíni tárgyaláson jártak Kishegyesen a katolikus egyház igénye kapcsán, amely a parókia mellett található ifjúsági otthon és a könyvtár épületére vonatkozik. Az akkori tárgyaláson részt vettek a helyi közösség és az önkormányzat képviselői, akik elmondták, hogy támogatják a vagyon visszaszármaztatást, de a konkrét esetben a pénzbeli térítést tartanák elfogadhatóbbnak, hiszen ezen épületek fontos helyszínei a közösségnek.

Több éves eljárás után az ügynökség meghozta döntését, amelyet az érintett feleknek a héten kézbesítettek. A döntés, ha csak részlegesen is, de pontot tett egy igen hosszadalmas vagyonjogi vitára. A Restitúciós Ügynökség részben helyt ad a katolikus egyház igényének, azaz a kért épület(ek) egy részét visszaadta a volt tulajdonosának. Az említett döntés értelmében a jövőben a katolikus egyház tulajdonát képezi majd az ifjúsági otthon (disco) teljes épülete és a könyvtár hátsó épületrészében található két iroda helység, amelyet korábban a Teleház, majd a CMH iroda és civil szervezetek használtak. Azon épületrész sorsáról, amelyet a könyvtár használ nem született döntés, azaz a végleges határozathozatalig továbbra is a község tulajdonában, és a helyi közösség és könyvtár használatában maradhat.
A helyi közösség illetékesei elmondták, hogy tiszteletben fogják tartani az ügynökség döntését, és kifejezték a reményüket, hogy a visszaadott épületrészek, ha más módon, de továbbra is majd a közösség érdekeit fogják szolgálni. Továbbá elmondták, hogy a civileknek és a CMH irodának igyekezni fognak minél előbb megfelelő helyszínt biztosítani, amennyiben költözni kényszerülnek.

N.A.

3 hozzászólás

RAFFAY LAJOS 2016-01-24 - 18:59

AZ ÜGYNÖKSÉG ILYEN DÖNTSE, ARRA AD ESÉLYT, HOGY FELEK KÖZT LEGYEN MINÉL TÖBB NÉZETELTÉRÉS, TORZSALKODÁS….

GM 2016-01-26 - 02:26

Idézet : (Az akkori tárgyaláson részt vettek a helyi közösség és az önkormányzat képviselői, akik elmondták, hogy támogatják a vagyon visszaszármaztatást, de a konkrét esetben a pénzbeli térítést tartanák elfogadhatóbbnak, hiszen ezen épületek fontos helyszínei a közösségnek.) A papnak mindég is szálka volt a diszkó a szemében,igy most valóban Kishegyesnek semmi nem marad ahol a fiatalok szórakozni tudnának. Gondolom a szülők is nagyon örülnek, hogy a gyerekek ezen túl a nem éppen közeli falvakba, vagy városokba mennek szórakozni. És majd jönnek az úgynevezett diszkó balesetek, ugyanis sokkal biztonságosabb dőlöngéve gyalog haza botorkálni, mink ugyanolyan állapotban volánhoz ülni.

RAFFAY LAJOS 2016-01-26 - 18:01

HAJLAMOSAK VAGYUNK A BAJÉRT MINDÉG MÁST OKOLNI, AZ ELŐBBI HOZZÁSZÓLÓ, IS MÁR ELŐRE AZ EGYHÁZAT A PAPOT OKOLJA, HA TÖRTÉNIK VALAMI BALESET. A SZERB PRAVOSZLÁV EGYHÁZNAK MÁR SOK MINDENT VISSZAADTAK. NÁLUK VAN EGY SZÓLÁS. ” STO JE OTETO, TO JE PROKLETO, TREBA DA BUDE VRATYENO, DA NE BUDE PROKLETO „

Hozzászólások lezárva.