Főoldal RiportMások írják rólunk Közösen a gyerekekért

Közösen a gyerekekért

írta: Szó-Beszéd Adminisztrátor
17 views

A tavalyi év végén a Big Chik húsipari vállalat a kishegyesi önkormányzat közreműködésével ételcsomagokat osztott ki a kishegyesi nagycsaládok között. Az önkormányzat koordinálása alatt futó kezdeményezés tegnap folytatódott: a kishegyesi Patos Kft. a Pán Péter Iskoláskor Előtti Intézmény kishegyesi óvodáját részesítette támogatásban. A kéztörlőket, toalettpapírt, zsákokat és műanyag zacskókat gyártó cég tulajdonosától, Csáki Andortól megtudtuk, hogy 480 darab kéztörlőt és 240 toalettpapírt ajándékozott az ovinak. Ez a gyerekek egész éves szükségleteit lefedi, és normál esetben a szülőknek kellett volna megvásárolni.

Csáki Andor, Kőműves Gizella és Mohácsi Zoltán az ajándékcsomag mellett (Lakatos János felvétele)

Csáki Andor, Kőműves Gizella és Mohácsi Zoltán az ajándékcsomag mellett (Lakatos János felvétele)

A vállalkozó szektor bevonásával zajló jótékonysági kezdeményezés sikertörténet, véli Mohácsi Zoltán, Kishegyes község alpolgármestere, az akció koordinátora.

– Az idén is folytatódik az együttműködés a civil szektor, a vállalkozók és az intézmények között, az önkormányzat segítségével. Ez a történet tavaly is nagy sikert generált, s jó hír, hogy az idén már rögtön januárban tudjuk tovább folytatni. Nagyon szépen köszönöm a kishegyesi vállalkozónak, hogy felajánlotta ezt az adományt az óvodának, illetve azoknak a szülőknek, akiknek ide járnak a gyermekei. A szülők minden évben egy higiéniai csomagot kell, hogy bevigyenek az óvodába. Ennek részét képezi a kéztörlő és a toalettpapír is, amivel most a magánvállalkozó megajándékozta őket – mondta el Mohácsi, majd arról is szólt, hogy ez minden vonatkozásában kishegyesi történet, hiszen az óvodának adományozott termékeket helyben gyártják. Azt is fontosnak tarja, hogy a magánvállalkozó az ajándékozás mellett döntött, mert így a lehető legjobb módon nyitott a közösség felé. Ennek a történetnek az kell, hogy legyen a legfőbb üzenete, hogy segítsük egymást – fogalmazott az alpolgármester, akitől azt is megtudtuk, hogy a kezdeményezés hamarosan folytatódni fog.

Az óvoda és a családok nevében Kőműves Gizella, a Pán Péter Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatója köszönte meg a felajánlást.

– Nagyon szépen köszönjük Csáki Andor vállalkozónak ezt az ajándékot. Andor nem csak vállalkozó, hiszen az ő gyermeke is ide jár óvodába. Támogatásának köszönhetően tehermentesülnek a családok, ami sok szülőnek sokat jelent. Igaz, hogy a 2015/16-os tanévben csökkent az óvodai ellátás ára, viszont emellett maradtak még kötelezettségeik a szülőknek. Az árcsökkenés mellett az ilyen adományok is sokat jelentenek a családoknak – mondta el az igazgató.

L.J.

Forrás: www.magyarszo.com