Főoldal Tollforgatók Halloweenre hangolódva

Halloweenre hangolódva

írta: Bakos Dorisz
0 hozzászólás 104 megtekintés

Közeledvén a halottak napjához, mindenszentekhez és a Halloweenhez, újságunk körkérdés formájában kérdezte meg falunk fiataljait, mit gondolnak, mit tudnak a Halloween ünnepéről. A kérdéseket 13-23 éves korú fiataloknak tettük fel. Az alábbiakban olvashat a kedves olvasó néhány gondolatot egy-egy fiataltól.

Kérdések:

 1. Mit gondolsz a Halloweenről? Szereted? (Ha igen, miért?)
 2. Mit tudsz erről az ünnepről?
 3. Mit gondolsz arról, hogy errefelé egyre jobban kezd elterjedni ez az ünnep? (Helyesled vagy sem?)
 4. Idén te beöltözöl valaminek?

 

 1. Ezt egy nagyon érdekes ünnepnek lehet mondani. Én személy szerint nem rajongok érte.
 2. Röviden annyit tudok, hogy beöltöznek a gyerekek különböző jelmezekbe, és házról házra járva ijesztgetnek. Amikor odaérnek egy házhoz, édességet várnak a tulajoktól, cserébe nem ijesztik meg a lakókat. (Csokit vagy csalunk.)
 3. Engem nem zavar, hogy egyre többen tartják ezt az ünnepet. Valamilyen módon én is szeretem.
 4. Nem tervezek beöltözni idén, és nem tartom ezt az ünnepet minden évben. Egyszer voltam egy halloweeni bulin még alsós koromban, akkor még érdekes volt számomra, de az idő múlásával ez elveszett.

A

 

 1. Azt gondolom, hogy érdekes lehet a fiatalabb korosztály számára, én már úgy érzem, kicsit kinőttem belőle, mármint a beöltözős cukorkagyűjtős részéből, de mindenképpen fogok idén is tököt faragni és halloweeni filmeket nézni. Azért szeretem a Halloweent, mert van egy kellemes hangulata.
 2. Amerikából jött át és ott azért terjedt el, mert régen beöltöztek az emberek, elijeszteni a szellemeket.
 3. Engem egyáltalán nem zavar, rengeteg szokást vettünk már át itt Európában az Amerikaiaktól. Szerintem az nem árthat senkinek, ha valakik beöltöznek és cukrot gyűjtenek vagy tököt faragnak.
 4. Nem tervezek beöltözni, de az egyik barátnőm húga beöltözik, rá fogunk vigyázni és elkisérni a cukorkagyűjtése során.

F

 

 1. A Halloween számomra nem jelentős ünnep, viszont szeretem, mivel ilyenkor általában a barátaimmal lehetek, és együtt jól érezzük magunkat.
 2. A Halloween október 31-én szokott lenni. Főként a fiatalok ünneplik ezt az ünnepet. Ilyenkor általában minden gyerek beöltözik, így Halloweeneznek eggyütt. Ez egy vidám ünnep, legtöbbször bolondozással, töklámpás faragásával, beöltözős partikkal, barátokkal ünneplik. Minden országnak más hagyománya van ezen a napon.
 3. Az, hogy errefelé kezd elterjedni ez az ünnep, véleményem szerint nagyon jól fog hatni a közösségre, jobban összekovácsolódik majd ez a hely.
 4. Fennál a lehetőség arra, hogy beöltözök, de még nem biztos.

K

 1. Érdekesnek találom, szeretem. Nem tudom megindokolni. Tetszenek a töklámpások, és a beöltözéssel, sminkkel ki lehet bontakoztatni a kreativitást.
 2. Halottak napja előtt tartják. Szörnynek kell öltözni, vagy annak lehet. Nyugaton a gyerekek beöltözve mennek házról házra cukorkáért, csokiért.
 3. Helyesnek tartom, szerintem érdekes.
 4. Nem

K

 

 1. Szeretem, abból a szempontból, hogy szívesen öltözök be jelmezbe, és tökéletesen illik az ősz hangulatához a halloweeni dekoráció. Viszont nem érzem azt, hogy teljesen meghonosodott ez az ünnep, nem érzem magaménak.
 2. A Halloween angolszász ünnep, halottak napja ellőtt ünneplik.
 3. Nem helyeslem az idegen kultúra majmolását.
 4. Nem hiszem, mert a bulizás nem fér jelenleg bele az időmbe, de kisdiák éveim alatt szerettem beöltözni.

ZS

 

Szerkesztőségünk ezennel minden kedves olvasónknak ijesztgetéssel teli Halloweent kíván!

0 hozzászólás
1

Még ez is érdekelheti