Főoldal Civil élet Modern – és klasszikus táncok tanfolyama

Modern – és klasszikus táncok tanfolyama

írta: Sándor István
137 views
A Kishegyes Község Ifjúsági Irodája és a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület közös együttműködésének eredményeképpen július 4-én meghirdették Kishegyesen a modern – és klasszikus tánc tanfolyamot, melynek vezetésére Nyírádi Lénát kérték fel. Léna számára is kihívást jelentett az oktatás, hiszen ő is jelenleg egyetemre készül, a táncórák megszervezése pedig illeszkedni kellett a nyári vakációhoz – nyaralásokhoz, továbbá a nyolcadikosok középiskolába történő beiratkozásához, valamint az egyetemi előkészületekhez is.
Első nekifutásra azonban mégis sikeresnek értékelhető az általa vezetett táncoktatás, hiszen hét pár – azaz tizennégy személy mutathatta be az elsajátított tudást augusztus 28-án a Művelődési Otthon színpadán. A főleg családtagokból és rokonokból álló közönség közel megtöltötte a színháztermet.
Az ötletadó, Kovács Károly – a községi ifjúsági ügyekkel megbízott polgármestersegéde –  elmondta, hogy ezzel a tanfolyammal egy korábbi hagyományt szerettek volna újraébreszteni. Kishegyesen hosszú éveken át működött ez modern táncok oktatása, azonban ennek megszűnését követően a kishegyesi gyerekeknek és a végzős diákoknak nem volt lehetőségük, hogy ezeket a modern és klasszikus tánclépéseket helyben elsajátítsák és bemutassák.
Reményei szerint mindez azonban már a múlt, szerinte a most fellépő csapat továbbra is együtt tud dolgozni, valamint újak is csatlakoznak a tánciskolába. Tervei szerint hosszútávon a Petőfi Sándor Művelődési Egyesülettel karöltve, önálló szakcsoportként felléphetnek majd a tánciskola tehetséges táncosai.A fényképeket Burján Anikó készítette.

Még ez is érdekelheti