Főoldal Piszkozat Dombos pince újra nyitva

Dombos pince újra nyitva

írta: Csőke Márk
170 views

A Dombos pincébe második alkalommal alkotja szerves részét a Dombos Fest rendezvénysorozatnak. Ez alkalomból Mészáros Tibor, bajsai borásszal beszélgettem a programokról, hangulatról, lehetőségekről, borokról.

Milyen programok lesznek idén a Dombos pincében?

Minden nap itt kerül megrendezésre a Dombos Remix, vagyis a Dombos Fest irodalmi része, de ezen kívül még sok program várja a pincébe látogatókat. Ezek közül csak néhányat említenék: például első nap csütörtökön Pátkai Rozina trió lép fel, pénteken este tizenegy órától a Dombos After keretein belül Kurina trio , szombaton is 11-től Dombos After  kerül itt megrendezésre. Az egész Dombos Fest rendezvénysorozat a pincében zárul, mert vasárnap itt kerül megrendezésre a záróbuli, de hogy pontosan mi is lesz a 23-tól 3 óráig tartott záróbulin, az  legyen meglepetés.

Milyen keretek között zajlik a Dombos Remix?

A Dombos irodalmi részét idén is Virág Gábor szervezi. Mint ahogy mondtam, második alkalommal kerül itt megrendezésre, de tavaly is remek visszajelzéseket kaptunk. Nem tudom pontosan, hogy a Mediterrán udvarban vagy a löszfal tetején kialakított teraszon fog ez zajlani. Tavaly a teraszon volt megtartva és a résztvevők az irodalmi előadások és beszélgetések mellett a remek kilátást, a fák árnyékát, függőagyakat és a hideg fröccsöket is élvezhették. Idén Nádasdy Ádám, Peer Krisztián, Terék Anna, Deczki Sarolta, Bedecs László, Orcsik Roland, Kocsis Árpád, Barlog Károly, Bíró Tímea és Szegő János előadásait hallgathatják Dombos Remix keretein belül. De a pontos program megtalálható a www.dombosfest.org oldalán.

Mennyien szoktak lenni itt lenni, mi a helyzet a Dombos Afterokkal?

A Dombos Remixen általában 30 – 50  személy szokott részt venni, de amikor a Hegyalja utcában véget érnek a programok, sokan át szoktak jönni a Dombos Afterra, hiszen az este itt folytatódik. Arra különösen ügyelünk, hogy a zenei kínálat igen tarka legyen, de a hangulat mindig jó szokott lenni, akkor is ha Dj-k jönnek, akkor is ha népzenészek és akkor is ha jó kis jazz zene szól.

Milyen italokkal tudtok szolgálni?

Az üdítőkön, csapolt sörökön kívül a felszolgálunk még házi bodza – és házi mentaszörpöt is, de a borainkat szeretném külön kiemelni. A Dombos Wine Clubban több mint 10 pincészetből kóstolhatnak 40 fajta bort. Zömmel fruška gorai borok, de Magyarországról is vannak boraink, például a Villányi – és a Badacsonyi borvidékről. De ezeken kívül vannak kishegyesi és bajsai boraink is.

[facebook https://hu-hu.facebook.com/pg/Dombos-Wine-Club-1446147125464373/photos/?tab=album&album_id=1813750932037322]

A Dombos Festen 50 dinárért megvásárolható a Szó-Beszéd kiadványa. Az újságban lévő kuponnal milyen kedvezmények vehetők igénybe a pincében?

A Szó-Beszédben lévő kupont fel tudják használni a Dombos Wine Clubban a június 29. és július 3. között. A kupon egyszeri felhasználásával féláron tudunk biztosítani bármilyen alkoholos – vagy nem alkoholos italt. Ahogy mondtam, elég nagy kínálattal rendelkezünk, úgyhogy mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebb italt. Remélem, hogy ezzel a kedvezménnyel nem csak fesztiválra látogatókat, hanem a hegyesieket is sikerül majd idecsalogatni, hiszen ilyen árban, ilyen borokat nem sok helyen tudnak kóstolni. 

Milyen rendezvények szoktak lenni a pincében Dombos Festen kívül?

A Dombos pincét lehet bérelni szülinapokra, keresztelőkre, családi összejövetelekre vagy bármilyen hasonló jellegű rendezvényre. Bent a pincében elfér 40 ember és ez mellett tér is van, hogy a vendégek kényelmesen elférjenek. Kint is vannak bútoraink, ahol még 50 embernek ülőhelyet tudunk biztosítani, de a terasz befogadóképessége még ezeknél is nagyobb. Mindenfajta rendezvény volt már itt és mindig pozitív visszajelzéseket kaptunk. Ma például egyik közös ismerősünk itt ünnepli doktorálását és a vendégek Csehországból, Szlovéniából, Magyarországról, de még Angliából is érkeznek.  Finom borok mellett mindenféle üdítővel, házi bodzaszörp, mentaszörp és csapolt sörök is kaphatók. Annak, hogy a Dombos pincét választják több előnye is van: a nagyon jó hangulatú hely, a kedvező hőmérséklet – hiszen télen lehet fűteni, nyáron pedig a hőmérséklet mindig 17 fok körül mozog – a hozzáértő kiszolgálás és a remek borok maradandó élményt nyújtanak a vendégeinknek.

Természetesen rendelésre akár főzni is tudunk, de ez az előző megbeszélések alapján történik. Bizunk abban, hogy minél többen el fognak jönni, mert ilyen hely hely kevés van, jobban mondva a környezetünkben nincs is.

Mennyire ismert a pince a turisták körében?

Ők elsősorban akkor keresik fel a pincét, ha más rendezvény is van itt és akkor szívesen ejtik útjukba a pincét is. Mivel klubként működünk, nem vagyunk állandó jelleggel nyitva, s normális esetekben csak hétvégenként tudjuk fogadni a turistákat, de ennek ellenére az érdeklődőket bármikor tudjuk fogadni, csak megbeszélés kérdése. Akkor jönnek el hozzánk a Dombos rendezvénysorozaton kívül, ha jó minőségű együttesek lépnek fel, de összefutnak hétvégén itt 70-80-an, ha ízléses jazz zenét, világi zenét vagy népzenét hallhatnak, és nálunk ez csak jó minőségű szokott lenni.

Hétvégeken ha jelentkeznek hegyesiek DJ-skedni, ők szétküldik a meghívókat az interneten, vagy a Dombos facebook oldalán is megtalálható az esemény, hogy mikor milyen party van itt. Ezzel pedig össze tudjuk hívni a még ittmaradt fiatalokat, akik múlt hétvégén például úgy távoztak az itt rendezett buliról,hogy a végén odajöttek és mondták: „Biba, nagyon szépen köszönjük az estét, nagyon jól éreztük magunkat” És már csak ezért is érdemes nyitva tartani.

Még ez is érdekelheti