Főoldal Archívum Tradíció és újdonságok – A Szó-Beszéd falunapra készült száma a boltokban

Tradíció és újdonságok – A Szó-Beszéd falunapra készült száma a boltokban

írta: Csőke Márk
359 views

Idén ünnepli falunk újratelepítésének 250. évfordulóját és ez alkalomra jelent meg a Szó-Beszéd legújabb száma. A legújabb számban a hagyományosan megjelenő témáink mellett helyet kapott egy színes melléklet is, mely az Ady Endre Kísérleti Általános Iskola diákjainak írásait és rajzait tartalmazza. A Lapozgató nevű mellékletben Papp Petronella, Németh Nikolett, Bede Barnabás, Bede Borbála, Lukity Dávid, Szilágyi Evelin, Tóth Dávid, Végső Kamilla, Gál Flóra írásait olvashatják, valamint illusztrációként helyet kaptak Talpai Tea Zita, Virág Anna, Földi Krizsán Kitty, Kecskés Villő, Szilágyi Evelin, Tóth Gemma, Bede Inesz, Juhász Attila és Hajdú Elizabetta rajzai.

Tematikánkat tekintve igyekeztünk a falunapi eseményeket körbeölelni. Az első oldalon Kishegyes 250 éves című írást olvashatják, majd a közügyek és a falunapi műsor következik. Papp Imre rövid híreiben a nemrégiben történt tűzesetekre és az téli időjárás termésre való hatásaira reagál. Lakatos János írásai mellett helyet kaptak az iskolahírek is és közlésre kerültek Kocsis Miklós közreműködésével a 2018-as anyakönyvi adatok is. A sort folytatva következik Dr. Virág Gábor írása, melyben „mitől fekete a Fekete híd, egy tragédia legendává válása” kérdéskörét tárgyalja és mutat rá azokra a pontatlanságokra, amelyek a legtöbb kishegyesi fejében ott vannak. Kocsis Árpád írása után Csőke Márk írása következik, mely a kormányzósértési perekkel foglalkozik, majd röviden foglalkozik egy hegyesen 1941. áprilisában elkövetett bűntettel. Bakos Dorisz tollából a dél-koreai magyar kapcsolatokba és a dél-koreai tavaszba nyerhetünk betekintést. Végezetül Kubik Szintia írása következik valamint egy gyermekeknek összeállított kitöltős.

 

A fedőlap Becskei Anikó alkotása, melyet régi kishegyesi képek alkotják. Megjegyezném még, hogy a belső borítóra olyan eddig nem sokak által látott kishegyesi képek kerültek, melyek többek között Nagyapáti Kukac Péter alkotásai (Régi kendergyár, Welker tanya, Malom, Legelő), de helyet kaptak még fényképek is. (A képek digitális formában Dr. Virág Gábor tulajdonában vannak).

Az újságok a boltokban, mindenkinek jó olvasást kívánok!

Még ez is érdekelheti