Főoldal SportAsztalitenisz 2016. évi összefoglaló

2016. évi összefoglaló

írta: Bíró Anikó
35 views

A Dombos asztalitenisz klub játékosai 2016-ban óriási sikereket értek el mind hazai, mind nemzetközi szintéren. Ebben az évben 35 versenyen vettek részt játékosaink, amelyből csak egynek adott otthont Kishegyes, a többi versenyt vidéken illetve külföldön szervezték meg.

Emellett, klubunk először indult ligás versenyeken is, a női vajdasági ligában, ahol ebben a félévben 9 mérkőzést játszottak le, melyből 4 volt hazai terepen. A külföldi versenyek közül játékosaink először vettek részt Szlovákiában a „Slovak Open Malacky 2016” tornán, valamint Horvátországban a „63. Zagiping” tornán. Emellett idén is voltak Düsseldorfban a „ 27. Andro Kids Open” elnevezésű nagyszabású tornán, valamint már hagyományosan részt veszünk Szegeden az újévi tornán és Kiskunmajsán az újonc tornákon.

Idén rekordszámú 95 érmet szereztek játékosaink (tavaly 85), amelyből: 29 arany, 26 ezüst és 40 bronzérem.Legsikeresebb játékosaink: Gvozdenović Katarina 20 arany, 7 ezüst és 8 bronzéremmel, Szőke Regina 2 arany, 5 ezüst és 7 bronz éremmel, valamint az idén nyáron leszerződtetett Kovács Katona Lilla 3 arany, 1 ezüst és 4 bronz éremmel. Egyetlen játékosunk sem maradt idén sem érem nélkül.LEGNAGYOBB SIKEREK:

 1. Kétszeresen Vajdaság legjobb csapata: U 12 és U 14 korosztályokban is ( október és november)

Az U 12-es bajnok csapat tagjai: Gvozdenović Katarina, Szőke Regina és Kovács KiaraAz U 14-es bajnok csapat tagjai: Gvozdenović Katarina, Kovács Kiara és Kovács Katona Lilla.

 1. Katarina 1. helyezést szerzett egyéniben és 2. lett csapatilag a „27. Andro Kids Open” versenyen Düsseldorfban, Lilla egyéniben 3. lett (augusztus)
 2. Katarina 1. lett mind egyéniben mind csapatilag Szlovákiában a „6. Slovak Open Malacky” elnevezésű nemzetközi tornán (március)
 3. Katarina és Lilla először vettek részt a Szerb válogatott kereteiben a „Serbian Open“ elnevezésű nemzetközi tornán Vrnjačka Banján, és megeszerezték első világ és európai ranglistás pontjaikat, emellett Lilla a Szerbia B csapattal harmadik helyezést ért el csapatilagforrás: ITTF http://new.ittf.com/2016/10/08/host-nation-strikes-gold-serbian-girls-shine (október)
 4. Katarina Szendrő, azaz Smederevo városában először nyert országos ranglista versenyt ay U 12-ben (november)
 5. Katarina decemberben megnyerte az Újévi Tibhar kupát az U 12-ben, Lilla pedig 3. lett az U 14-ben
 6. Az országos ranglistán ( forrás:www.stss.rs) az U 12- ben a következő helyen állunk:

Katarina a MÁSODIK helyen áll, 827 ponttal, Regina a 19 .helyen 74 ponttal, Viola a 21. helyen 67 ponttal, valamint a ranglistára még feliratkoztak  Letícia, Kiara, Endre és Petra is. Az U 14- ben Lilla második 720 ponttal, Katarina 6. 267 ponttal, azzal, hogy az utolsó ranglista verseny pontjai még nem jelentek meg. Eddig az U 12- ben eddig összesen 5 verseny volt az U 14-ben pedig 7.Jelenleg a vajdasági női ligában csapatunk a második helyen van 16 ponttal (7 győzelem,2 vereség)Természetesen, hogy mindezeket az eredményeket el tudják érni játékosaink, nélkülözhetetlen a megfelelő anyagi támogatás. Köszönjük mind azoknak akik szívügyüknek tekintik kis asztaliteniszezőink fejlődését és akik hozzájárulnak, hogy játékosaink el tudjanak jutni minden versenyre, úgy itthon mind külföldön is.Szeretnénk név szerint is megköszönni a támogatásokat:

 1. Kishegyes községnek
 2. Kishegyesi Helyi közösségnek
 3. A „Feketics” művelődési egyesületnek
 4. Ady Endre Kísérleti Általános Iskolának
 5. Chick Prom kft.- nek
 6. Agriromagna mezőgazdasági vállalatnak
 7. Montel vállalatnak
 8. ifj. Juhász Bálintnak
 9. Zsidai Erzsébetnek
 10. Lukács Klárának
 11.   Dr. Deák Tibornak
 12. Laluja Kurin Beátának
 13. Knežević Ilijának
 14. Mudrinski Olgának
 15. Molnár Sándornak
 16. Simon Katalinnak
 17. Lengyel Andor mezőgazdásznak
 18. Nagy Zsolt és családjának valamint EDZŐINKNEK:

Török Gyulának, Hajdú Bélának, Kovács Ernőnek , Utasi Lászlónak és Molnár Lajosnak és nem utolsó sorban a szülőknek! BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK MINDENKINEK! DOMBOS ASZTALITENISZ KLUB

Még ez is érdekelheti