Főoldal SportAsztalitenisz Győzelem a nemzetközi Tibhar kupán

Győzelem a nemzetközi Tibhar kupán

írta: Bíró Anikó
38 views

A hétvégén szervezték meg a hagyományos nemzetközi újévi Tibhar ( régebben Joola) kupát Újvidéken. A Szerbiában megrendezett legnagyobb nemzetközi versenyen 500 résztvevő vett részt, a hazai versenyzőkön kívül Magyarország, Románia, Németország, Bosznia, Horvátország, Makedónia, Montenegró versenyzői mérték össze erejüket.

Az első napon az U 14 ben indult Katarina, Lilla és Nagy Petra. Mindhároman feljutottak a főtáblára, ahol Katarina betegen-lázasan, de mégis a legjobb 8 között fejezett, Lilla pedig a dobogó harmadik fokán. Vasárnap, december 18-án a versenyt  a juniorok és az U 12-es korosztály folytatta.  Az U 12-es korosztályban hat játékosunk indult: Kókai Letícia, Bíró Endre, Lengyel Viola, Kovács Kiara, Szőke Regina és Katarina. Viola és Endre egy-egy csoportgyőzelme nem volt elég a továbbjutáshoz. A 62-es főtáblára Regina és Katarina kerültek fel. Regina nagyon szoros küzdelemben, de Petričević Milicától a Top Spin játékosától 3:1-re veszített. Katarina különösebb gond nélkül jutott el a nyolcaddöntőig, ahol már csak romániai versenyzők és egy boszniai versenyző maradt játékban.

A szerbiai játékosok még a nyolcaddöntő előtt befejezték a játékot. Katarina nagyon szoros mérkőzésben, de 3:2- re legyőzte a romániai Mika Boroka, a Nagy Mózes ATK játékosát.

A döntőt, késő esti órában (21,45) szintén romániai játékossal játszotta, az aradi Struna Adelával, akit 3:1 re legyőzött. Katarina negyedízben vett részt ezen a tornán, ebből kétszer második lett és először szerezte meg az első helyezést. A dobogón tehát Szerbiát, egyedül egy kishegyesi játékos képviselte. Gratulálunk ennek a fantasztikus eredménynek!

A két korcsoport ( junior és U 12) fiú és lány győztesei

Még ez is érdekelheti