Főoldal SportAsztalitenisz Két érem a 2016/2017-es versenyszezon első pontszerző versenyén

Két érem a 2016/2017-es versenyszezon első pontszerző versenyén

írta: Bíró Anikó
23 views

A Dombos asztalitenisz klub Kovács Katona Lillával erősitve kezdte meg a 2016/2017-es versenyszezont. Az idei versenyszezon első pontszerző ranglista versenyét Zenta városa szervezte meg a város új sportcsarnokában. Szombaton, szeptember 3-án kezdtek a kadétok, ahol idén Katarina is indult. Katarina csoport másodikként került fel a főtáblára, miután 3:1-re legyőzte Vegyelek Dórát, a bácsföldvári Vojvodina BG játékosát.

A csoportban a magyarkanizsai Fejős Annától veszitett 3:1-re. Lilla csoportelsőként került a főtáblára. Lilla a nyolcba jutásért Kerčoban Eminát a Rapid játékosát győzte le 3:1-re, majd a negyeddöntőbe jutásért a smederevói Nikolić Lenkától bizonyult jobbnak 3:0 arányban.

A döntőbe jutásért Lilla az óbecsei Bezeg Rékától veszitett 3:0-ra és igy bronz érmes lett. Katarina ebben a korcsoportban a legjobb 16 között fejezett. Másnap az újoncok között indultak Katarina, Regina és Viola. Katarina sima 3:0-ás győzelmekkel csoportelsőként került fel a főtáblára. Regina, nagyon szoros 3:2-es vereséget szenvedett  Kozarski Jovanától, a bácsföldvári Vojvodina BG játékosától, azonban a zentai Nikolić Ninán aratott 3:0-ás győzelemmel, csoport másodikként került a főtáblára. Viola szintén csoport másodikként került a főtáblára, miután Somogyi Elenát, a Rusin játékosát 3:1-re legyőzte, bár veszitett Pinku Marinától, a temesmiklósi Rapid játékosától.

A legjobb nyolcba jutásért való küzdelemben Regina a smederevói Nikolić Lenkától veszitett, Viola pedig a temesmiklósi Turkoanje Tamarától, igy ők a legjobb 16 között fejeztek. Katarina a főtáblán sima 3:0-ás győzelmet aratott a Vucelja Vanja a Dunacséb azaz Čelarovo játékosán, valamint az éremesélyes smederevói Nikolić Sofiján. A döntőbe jutásért azonban Katarina Pinku Marinától veszitett és igy Katarina a dobogó harmadik fokán fejezte a 2016/2017-es versenyszezon első országos ranglista versenyét, és igy megszerezvén országos ranglista versenyen az első érmét. Mint tudjuk a 2015/2016-os versenyszezont Viola a 24.helyen zárta, Regina a 25. helyen, Katarina pedig a 14. helyen. Az idei első ranglista verseny után mind hároman nagyot ugrottak előre a ranglistán. Lilla aki az elmúlt versenyszezont 14.helyen zárta, szintén nagyot lépett előre a harmadik helyezésével.

Csak igy tovább lányok!

Még ez is érdekelheti