Főoldal SportAsztalitenisz Kiskunmajsán is taroltak a Dombos ATK játékosai

Kiskunmajsán is taroltak a Dombos ATK játékosai

írta: Bíró Anikó
2 views

Június 4-én 12 játékossal ( Lengyel Anna, Juhász Attila,Lengyel Viola, Kókai Leti, Szőke Regina, Gvozdenović Katarina, Juhász Réka, Bíró Endre, Nagy Petra, Janó Vanda, Kincses Dani és Kincses Anita) részt vettünk Kiskunmajsán a „VI. Bognár Imre” emlékversenyen. Nagyon szép eredményt értek el itt is játékosaink, mivel 6 érem született és egy díj a legfiatalabb játékosnak (Lengyel Annának). Mindenki két korcsoportban versenyzett. Egyedül Endrének és Petrának nem sikerült kijutniuk csoportjaikból, de Petrának párosban Vandával sikerült a legjobb 8 közé jutniuk. Az érmeseken kívül mindenki a legjobb 8 között végzett bár egy korcsoportban. A 2005-2006-os korcsoportban a döntőt Katarina és Regina játszották. Összesen lett 2 arany érem ( Katarina), 2 ezüst érem ( Regina és Juhász Attila) és 2 bronz érem ( Kincses Anita és Dani) és 1 serleg Annának. Idén voltunk harmadszor ezen a tornán és most sikerült legtöbb érmet szereznünk.

A májusi hónapban két versenyen voltak játékosaink. Katarina először jutott el Zágrebba a „63. Zagiping” elnevezésű nemzetközi kadét asztalitenisz versenyre. A Dombos asztalitenisz klub erre a versenyre két játékost nevezett be éspedig Katarinát valamint Antić Jovanát, a dobanovci játékosát, akivel Katarina több ízben volt már párban. Jovana nem a Dombos ATK játékosa, de a csapatverseny miatt, ezen a versenyen ő is a Dombos ATK színeiben versenyzett. Szerbiát csak ők ketten képviselték ezen a tornán azaz csak a Dombos asztalitenisz klub. Katarina és Jovana csapatjátékban is indultak, de sajnos most nem sikerült olyan jól, mint Szlovákiában, mivel a kiemelt csoportok közül, a négyes csoportban, egy mérkőzést veszítettek az olasz párostól, és hiába volt két csoport győzelmük, ezen a versenyen nem volt elég a legjobb 4 közé jutáshoz. Egyéniben Katarina csoportelsőként került a főtáblára, de a horvát Tokić Sarától szoros meccsben de 3:2-re veszített és így a legjobb 16 között fejezte be a 106 játékosból. Ez nagyon szép eredmény, főleg ahhoz képest, hogy egy nagyon erős nemzetközi mezőnyről van szó. Jovana egyéniben a harmadik helyen végzett.

Májusban játékosaink, kisebb létszámban, de részt vettek a hagyományos „Nikola Tesla” kupán is Topolyán. Mindhárom játékos dobogós lett: Petra a 4. helyen végzett, Endre a harmadik helyen, Katarina pedig a második helyen, mivel az idősebb korosztályban versenyzett csak. A döntőt a topolyai Kovács Katona Lillától veszítette.

Még ez is érdekelheti