Főoldal SportAsztalitenisz Összefoglaló az újévi Joola kupáról

Összefoglaló az újévi Joola kupáról

írta: Bíró Anikó
27 views

Szombaton, december 12.-én délelőtt 9 órától kezdődött meg a 2015. évi nemzetközi Újévi Joola kupa elnevezésű asztalitenisz verseny Újvidéken a SPENS-ben. Szombaton kettő korosztály versenyezett: 10 éves korosztályig és 14 éves korosztályig. Klubunk három játékost nevezett be a mini újonc lányok kategóriájába: Katarinát, Violát és Reginát. Szurkolótáborral érkeztünk meg a tornára: Petra, Vanda és Endre a csapatból, valamint a rokonok. Katarina, az országos bajnokság és az országos ranglista eredményei alapján az első csoportba, csoportelsőként lett feltüntetve a 16 csoportból. Violának most sajnos nem sikerült kijutnia a csoportjából, míg Regina és Katarina csoportelsőként kerültek a főtáblára. Mindketten a nyolcaddöntőbe vesztes szett nélkül kerültek, azonban a peches sorsolás miatt, kettejüknek kellett, hogy megmérkőzzenek egymással a negyeddöntőbe jutásért, és így csak egyikük juthatott tovább.

Katarina a negyeddöntőben Pinku Marinával, a temesmiklósi Rapid játékosát verte meg 3:0-ra. A döntőben pedig a budapesti Statisztika játékosával, Kenessey Blankával került össze, ahol most sajnos Katarina maradt alul és így ebben az évben is ezüst érmes lett ezen a tornán, ami persze nagyon szép eredmény.Vasárnap, december 13.-án folytatódott a torna, ugyancsak kettő korcsoport verszenyzett, éspedig: újoncok 12 éves korosztályig és a juniorok: 18 éves korosztályig. Vasárnap nyolc játékossal vettünk részt. Katarina, Viola és Regina vasárnap is indultak, mivel a 12 éves korosztályban való versenyzésért tovább gyarapíthatták pontjaikat az országos ranglistán. Először Endre kezdte a versenyt. Csúszó Eriktől a kisoroszi Čarnojević játékosától, Endre mindössze 1 szettet szerzett. A negotini Tomić Milošsal meglehetősen szoros szetteket játszott ( 11-09,23-21, 11-05), de nem tudott előnyhöz jutni. Vanda nagyon erős ellenfeleket kapott és nem tudott kijutni a csoportjából. Petra egy csoportgyőzelme ( a barajevói, Petrović Ana ellen 3:0) sajnos nem volt elég a továbbjutáshoz. Katarina, vesztes szett nélkül került fel a főtáblára. Viola a szekszárdi Ádám Flórától szerzett 1 szettet, de nem jutott fel a főtáblára. Réka a szekszárdi Frankea Timeát győzte le 3:2-re, viszont ez neki sem volt elég a továbbjutáshoz. Kiarának és Reginának idén sajnos nem sikerült kijutniuk a csoportjukból. A főtáblán Katarina 3:1-re legyőzte a barajevói Tintor Tijanát, de sajnos a legjobb nyolc közé jutásért 3:2-es vereséget szenvedett a smederevói Nikolić Sofijától ( 11-07,11-08,09-11,05-11,07-11). Katarina 47 ponttal gyarapíthatta pontjait, és így már 293 pontja lesz az országos ranglistán, a többiek pedig 7-7 ponttal.

A képtár megtekinthető a http://dombosasztaliteniszklub.blogspot.rs/ oldalon.Készítettünk egy kis amatőr videófilmet az elődöntősök ünnepélyes bevezetéséről.Megjegyzés: Elnézést kérünk az amatőr videó gyenge minőségéért!

 

Még ez is érdekelheti

1 hozzászólás

RAFFAY LAJOS 2015-12-16 - 18:30

TOVÁBBI SIKERES SZEREPLÉST, , LEGKÖZELEBBI VIDEÓ MEG MAJD JOBBAN JOBBAN SIKERÜL….

Hozzászólások lezárva.